Τίμησαν τη μνήμη του Οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον οπλαρχηγό του Κεραμουτσίου Ηρακλή Κοκκινίδη.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Τοπική Κοινότητα Κεραμουτσίου, τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη, και πραγματοποίησαν επιμνημόσυνη δέηση νωρίς σήμερα το πρωί στο μνημείο του Ήρωα (είσοδος Γαζίου).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Μαλεβιζίου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κεραμουτσίου, Κορφών και Γαζίου.

Στεφάνι στη μνήμη του οπλαρχηγού κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Ξυλούρης και Λάμπρος Βαμβακάς, ο εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη κ. Νίκος Χρονάκης η πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμουτσίου Πόπη Θραψανιωτάκη, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μενέλαος Μποκέας, Σπύρος Καλλέργης και Μιχάλης Χουστουλάκης η Βαγγελιώ Παπουτσάκη εκπροσωπώντας τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου  Νίκο Ηγουμενίδη και της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μαλεβιζίου, και Κόκκινο Δράκο απόγονος από την οικογένεια του Ηρακλή Κοκκινίδη.

Στη συνέχεια λόγω του άστατου καιρού οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν δίπλα στο Ηρώο του Ηρακλή Κοκκινίδη στο καφέ Καφ' οδόν.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ομιλία για τον οπλαρχηγό από τη δασκάλα Ελένη Μανιωράκη – Ζωιδάκη, λογοτέχνη και πρώην διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας.

Προηγήθηκε ο 3Ος Αγώνας Ηρώων Κρήτης – Ηρακλής Κοκκινίδης Λαμπαδηδρομίες Ειρήνης, όπου ο Σύλλογος τίμησε τα 151 μνήμης (1868-2019) του θρυλικού ήρωα του Κεραμουτσίου Ηρακλή Κοκκινίδη (Αρχηγό Τεμένους Μαλεβιζίου) και τον Νικόλαο Κόκκινο (Παπά-Κρανιώτη Αρχηγό Μυλοποτάμου).

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων που επιμελούνται οι οικογένειες Κόκκινων με συνεργασία τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης (στα αθλητικά δρώμενα) Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και με την συνδιοργάνωση των Δήμων Ηρακλείου-Μαλεβιζίου-Μυλοποτάμου των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγ. Μαρίνας Τσαλικάκι-Γαζίου-Κράνας των Ιερών Ναών Παναγίας Κράνας-Αγίου Τίτου Ηρακλείου-Αγ.Μαρίνας Τσαλικάκι-Αγ.Μαρίνας Λιβαδίων -Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου-Γυμνάσιο Κράνας και τέλος τα Δημοτικά σχολεία 6ο-44ο Ηρακλείου -Αγ.Μαρίνας Τσαλικάκι -Λιβαδίων, Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ