Τιμήθηκαν για τη διαχρονική προσφορά τους (video)

Petite Perle 300×250

Από την Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι οι λαμπαδηδρόμοι Εύαγγελος Σούφης και Γιάννης Βραβορίτης έτρεξαν, μεταφέροντας την φλόγα στο Ηρώο του Ηρακλή Κοκκινίδη, συνοδευόμενοι από τα μέλη των οικογενειών τους Κάτια και Αλεξάνδρα Βραβορίτη, Θεοδώρα Βάσση-Σούφη και Αθηνά Σούφη.

Ο Υπεύθυνος-Συντονιστής της Διοργανωτικής Επιτροπής κ. Δράκος Κόκκινος τίμησε για την προσφορά τους τον  κ. Ζαχαρία Κουγιουμτζάκη, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μανόλη Παπαδομανωλάκη, τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Θανάση Κύρκο,τον  κ. Κώστα Τριγώνης, την Κοινότητα Γαζίου με τον πρόεδρο Γιάννη Κοτσυφό και την  Κοινότητα του Κεραμουτσίου και το χωριό του ήρωα Ηρακλή Κοκκινίδη με την πρόεδρο Πόπη Θραψανιωτάκη να παραλαμβάνουν τα βραβεία.

Για την προσφορά τους επίσης τιμήθηκαν ο Δημος Μαλεβιζίου και ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης και η Περιφέρεια Κρήτης που έχει στηρίξει διαχρονικά τις προσπάθειες του Συλλόγου. Για την Περιφέρεια το βραβείο παρέλαβε ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Ξυλούρης.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελένη Ξυλούρη να παραλαμβάνει το βραβείο.

Στη συνέχεια τιμήθηκε ένας πολύ μεγάλος αθλητής – ορόσημο για την προσφορά του στον αθλητισμό, ο πρωταθλητής Γιώργος Αφορδακός (καλύτερο αθλητή όλων των εποχών στην Κρήτη στις μεγάλες αποστάσεις). Για τον κ. Αφορδακό το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κοντάκης.

Ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου υπεραποστάσεων Κρήτης για την τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό της Κρήτης κ. Γιάννης Παντατοσάκης, το βραβείο παρέλαβε η κ. Πλουμή.

Για τον Παγκρήτιο Σύλλογο Αλόγων Κρήτης το βραβείο παρέλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σπύρος Καλλέργης.

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το ιστορικό των Εκδηλώσεων

Την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, στην Κράνα Μυλοποτάμου, έγινε η εκδήλωση των 151 χρόνων μνήμης των θρυλικών ηρώων αρχηγού Μυλοποτάμου Νικολαου Κόκκινου ή Παππακρανιώτη και Ηρακλή Κοκκινίδη αρχηγού Τεμένους-Μαλεβιζίου.

Αφού έγινε τρισάγιο, ομιλία και κατάθεση στεφάνων παρουσία πλήθους κόσμου, ακολούθησε βράβευση των 12 μαθητών νικητών αγώνα δρόμου 50 μέτρων Γυμνασίου Κράνας και Δημ.Σχολείου Λιβαδιών, και στη συνέχεια η βράβευση των λαμπαδηδρόμων Ειρήνης.

Μετά την εκδήλωση και το κέρασμα οι λαμπαδηδρόμοι έτρεξαν την απόσταση των 50χλμ. μεταφέροντας την φλόγα από την Κράνα στο Ηράκλειο, συνοδευόμενοι από τα μέλη των οικογενειών τους Κάτια και Αλεξάνδρα Βραβορίτη, Θεοδώρα Βάσση-Σούφη και Αθηνά Σούφη, που μετέφεραν επίσης την φλόγα περνόντας μέσα από τα χωριά.

Συγχαρητήρια στον Γιάννη Βραβορίτη και τον Ευάγγελο Σούφη με τις οικογένειές τους για τον μεγάλο αυτόν άθλο των 50χιλιομέτρων.

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Ηράκλειο, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, ώρες 9-11 πμ. έγινε όπως κάθε χρόνο η πολύ πετυχημένη σχολική γιορτή από το 6ο και 44ο Δημ.Σχολείο Ηρακλείου και στο τέλος έγιναν οι βραβεύσεις 12 παιδιών νικητών των 50 μέτρων που είχαν προηγηθεί στον ελεύθερο μαθητικό χρόνο, προς τιμήν των Ηρώων.

Έγινε επίσης βράβευση του πανελλήνιου πρωταθλητή πυγμαχίας Μιχάλη Φραγκιαδάκη, ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας, καθώς και του προπονητή του Φανουργάκη Γρηγόρη.

Βραβεύτηκαν επίσης ο Μιλτιάδης και Νίκος Καμπιτάκης και Σπύρος Καμπαξής για τις μεγάλες τους διακρίσεις και την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Αναμνηστικά μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους φορείς και ακολούθησε κέρασμα.

Το προηγούμενο Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019, τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων στο πολιτιστικό κέντρο Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι, από τις 9 έως τη 1 το μεσημέρι εγίνε τουρνουά σκάκι προς τιμήν των Ηρώων από τον Π.Σ.Αγίας Μαρίνας Τσαλικακίου και την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου, βραβεύσεις 12 παιδιών και σχετικό κέρασμα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ