Γιώργος Λογιάδης: «Το ΜέΡΑ25 δίνει τη μάχη για το αυτονόητο»

Petite Perle 300×250

«Αυτές  ίσως είναι οι πιο κρίσιμες ευρωεκλογές στην ιστορία  της Ευρώπης.

Οι ευρωπαίοι πολίτες εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα και αναζητούν μια επιλογή που θα τους εκφράσει, για να δημιουργηθεί μια άλλη Ευρώπη, δίκαιη και αποτελεσματική», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

Ο κ. Λογιάδης συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών της "Ευρωπαϊκής Άνοιξης", που μετέχουν στην πρώτη διεθνική εκλογική λίστα στην Ευρώπη, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, στις Βρυξέλες.  

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να συμπορευθεί με το Γιάνη  Βαρουφάκη.

 «Θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος έχει κάποια στιγμή υποχρέωση στη ζωή του να συμμετέχει στα κοινά, ένα παραπάνω αυτή την εποχή που η Ευρώπη περνάει μεγάλη κρίση.

 Έχοντας  ολοκληρώσει τον κύκλο μου σε πολλούς σημαντικούς τομείς, αυτή τη στιγμή μπορώ να προσφέρω από ένα άλλο επίπεδο, αυτό της πολιτικής.

Επέλεξα το Γιάνη Βαρουφάκη και το  ΜέΡΑ 25 στην Ελλάδα, διότι θεωρώ – εγώ είμαι μακροοικονομολόγος έχω σπουδάσει στη Γερμανία- ότι το πρόγραμμα είναι άρτιο, ξεκάθαρο με το οποίο συμφωνούμε και στον οικονομικό τομέα όπως και σε άλλους.

Τώρα οι συγκυρίες είναι δύσκολες για την Ευρώπη, άρα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και όχι να απαξιώσει το ευρωκοινοβούλιο και την πολιτική».

Έκανε επίσης λόγο για ένα πρωτοποριακό κίνημα που δεν έχει ξαναγίνει ενώ σχολίασε και τον ιδιότυπο αποκλεισμό του Γιάνη Βαρουφάκη από μερίδα των ΜΜΕ.

«Ένας άλλος λόγος που είμαι με το Γιάνη είναι ότι όλοι μαζί κάνουμε ένα πρωτοποριακό κίνημα που δεν έχειξαναγίνει.

Ένας  ευρωπαίος πολίτης ξεκινάει να φτιάξει ένα κίνημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, άρα αξίζει.

Αυτό το bullying που έχει υποστεί η Ελλάδα και ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν το αξίζουμε, πρέπει να το αναποδογυρίσουμε και να δείξουμε ότι ως  Έλληνες είμαστε πρωτοπόροι"

Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα που συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο δήλωσε:

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει  ότι υπάρχει και αυτό το κόμμα –το Μέρα25- να το κρίνει και βεβαίως με καθαρή καρδιά να ψηφίσει στις ευρωεκλογές αν πραγματικά πιστεύει ότι αυτά που του προτείνει , ως ρεαλιστικές υλοποιήσιμες σημερινές  λύσεις, είναι αυτές που τον αντιπροσωπεύουν.

Πραγματικά πιστεύω ότι το ΜέΡΑ25 δέχεται έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από τα μέσα ενημέρωσης»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ