Ομόφωνα όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο καλώδιο

Petite Perle 300×250

Πρώτη τετ α τετ κόντρα μεταξύ Κώστα Μαμουλάκη και Μενέλαου Μποκέα

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ομόφωνα όχι είπε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το βράδυ της Τετάρτης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης  Κορακιάς-Αττικής. Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση το Σώμα αρνήθηκε να ψηφίσει ναι, καθώς διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις τόσο για το ρόλο των Λινοπεραμάτων όσο και για τη Δαμάστα που έχει μπει σε πρώτο πλάνο στο θέμα της ενέργειας εξαιτίας της δημιουργίας στην περιοχή σταθμού μετατροπής.

Σε αυτή τη Συνεδρίαση στην πιο κρίσιμη ίσως των τελευταίων ετών, δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ για πρώτη φορά διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος παρακολουθούσε την Συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος σε κάποια στιγμή έχασε την ψυχραιμία του και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κυρίου Μποκέα ο οποίος μεταξύ άλλων έθεσε θέμα αντισταθμιστικών οφελών μόνο για το έργο της προσαιγιάλωσης του καλωδίου στην Κορακιά,  του απάντησε: «Το πρόβλημα μας δεν είναι να πάρουμε χρήματα. Ξεπουλιέσαι κύριε Μποκέα;», για να λάβει την απάντηση «Δεν ξεπουλιόμαστε. Οι δημοτικές Αρχές οφείλουν να διεκδικούν το καλύτερο για την περιοχή τους».

Με αφορμή αυτή τη στιχομυθία υπήρξε αντίδραση δυσφορίας προς το πρόσωπο του Δημάρχου από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλη Γενναράκη και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Κουτσογιάννη. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ο κ. Δήμαρχος είπε επίσης απευθυνόμενος προς τον κύριο Μποκέα: «Δεν έχετε ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή τη στιγμή», με τον δεύτερο να απαντάει: «Είμαι εδώ ως απλός πολίτης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη Συνεδρίαση παρών ήταν και εκπρόσωπος από την εταιρεία Euroasia Interconnector μέσω του πιστοποιημένου διαμεσολαβητή Θάνου Μπελαλίδη. Ο κύριος Μπελαλίδης είπε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει κάνει η εταιρεία που εκπροσωπεί, συμπεριέλαβε τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει και στο παρελθόν η δημοτική Αρχή και έβγαλε από το πλάνο τη Δαμάστα. Ο κύριος Μπελαλίδης μάλιστα είπε, ότι παράνομα η ΡΑΕ προχωρά μονομερώς το έργο αυτό στο οποίο έχουν συμφωνήσει δύο πρωθυπουργοί εννοώντας τους πρωθυπουργούς Κύπρου και Ελλάδας.

Παρά τις στιγμές έντασης που υπήρξαν, νωρίτερα όλοι είχαν συμφωνήσει ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης, αρκετές φορές όμως οι ομιλούντες παρέκλιναν από αυτή την αρχική παραδοχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με την παρουσία όλων των φορέων της Δαμάστας, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Γαζίου, Τυλίσου, Μονής, Ροδιάς, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του Αστυρακίου.

Με την αρνητική γνωμοδότηση το θέμα τώρα θα πάει στην Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να δούμε ποια θα είναι η στάση της.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου και εδώ του υποψήφιου Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ