Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3/4, η εκδήλωση της ΚΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ και της ΤΟ ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ στο πανεπιστήμιο Κρήτης με ομιλητή τον Βασιλειάδη Σάββα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή. Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν επίσης, οι Δαλέζιος Γιάννης, επίκουρος καθηγητής φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης και Μπακέλα Κατερίνα υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε μεταξύ άλλων:

(…) Η μάχη των ευρωεκλογών πρέπει να αποτυπώσει ένα ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, της φτώχειας, της αντίδρασης.

Και αυτό το ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ, μπορεί να αποτυπωθεί με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ένα ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν θέση μπροστά σε όλα αυτά που καθορίζουν τις σπουδές, το μέλλον και τη ζωή τους. Τους  καλεί να σκεφτούν: Κριτήριο της ψήφου, της στάσης τους και πριν και μετά τις εκλογές πρέπει να είναι η ίδια τους η ζωή. Η πείρα που έχουν αποκτήσει από τα καθημερινά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να εργαστούν, να κάνουν σχέδια για τη ζωή τους.

(…) ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ έχουν ευθύνη για τις δυσκολίες, τα προβλήματα και το άγχος που έχετε για τις σπουδές και το μέλλον σας, θέλουν να  συμβιβαστείτε με τα "λίγα", τη μισή ζωή χωρίς δικαιώματα. Θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο, να μπορούν  να παίρνουν μέτρα ανενόχλητοι, χωρίς εμπόδια και αντιδράσεις.

Τι λένε στο βάθος τα προγράμματα τους όταν μας ζητούν την ψήφο μας. Το πτυχίο σας και οι κόποι που έχετε κάνει εσείς και οι οικογένειές σας για να περάσετε στη σχολή και να τη τελειώσετε δεν αρκούν   για να δουλέψετε στο αντικείμενό σας, πρέπει μια ζωή να κυνηγάτε πανάκριβα μεταπτυχιακά, πιστοποιήσεις για να μπορεί το κεφάλαιο να έχει το κατάλληλο "ευέλικτο και προσαρμοσμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό". Αύριο θα δουλεύετε χωρίς κανένα δικαίωμα, στο έλεος του κάθε επιχειρηματία και εργοδότη που ανά πάσα ώρα μπορεί να αλλάζει τις συμβάσεις μας, το μισθό, να κάνει απολύσεις για να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του. Αυτή είναι άλλωστε η κανονικότητα και οι βέλτιστες πρακτικές εργασίας της ΕΕ.

(…) Οι φοιτητές μπορούν και πρέπει να διαμορφώσουν αγωνιστική στάση διεκδίκησης, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στις σχολές, να κάνουν κριτήριο τη ζωή που έχουν ανάγκη, να γίνουν μέρος της προσπάθειας για την ανασύνταξη του φοιτητικού σπουδαστικού κινήματος,  να συμμετέχουν και να στηρίξουν ανοιχτά τα  ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Να συνειδητοποιήσουν χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές πως η αναμονή, ο εφησυχασμός δεν είναι λύση, πως μόνο με τη συμμετοχή τους στον αγώνα, την οργάνωση, την διεκδίκηση των αναγκών τους, βάζοντας στο στόχαστρο όσους τους στερούν τη ζωή που έχουν ανάγκη, υπάρχει λύση.

(…) Στήριξη στο ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες σημαίνει ταυτόχρονα και δυνάμωμα της προοπτικής που παλεύει για τους φοιτητές – σπουδαστές  η γνώση  να είναι για όλους στο προπτυχιακό επίπεδο, ενιαία, χωρίς να απαιτούνται επιπλέον ακριβοπληρωμένες εξειδικεύσεις, καταρτίσεις, σεμινάρια και πτυχία, τα οποία βαθαίνουν τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προορίζοντας την ολοκληρωμένη γνώση για λίγους. Θέτουμε και παλεύουμε τις προϋποθέσεις για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, που μαζί και αξεχώριστα από το περιεχόμενο και τη δομή των σπουδών, περιλαμβάνει τη φοιτητική μέριμνα, εστίες και λέσχες αναβαθμισμένες, τον απόλυτα δωρεάν χαρακτήρα των σπουδών, αναβαθμισμένα συγγράμματα, πληρότητα διδασκόντων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, σύγχρονες υποδομές.»

Ακολούθησε σύντομη παρέμβαση του Γ. Δαλέζιου, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ