Έργα μαθητών στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Εμπνεύστηκαν από την έκθεση “Το Χαμόγελο της Τζοκόντα” και δημιούργησαν θαυμαστούς πίνακες ζωγραφικής

Με αφορμή την καλλιτεχνική έκθεση  «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα II – Πέντε Αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης» ο αίθριος χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου απέκτησε χρώμα και «φως».

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του νομού Ηρακλείου επισκέφτηκαν την έκθεση και με την βοήθεια των δασκάλων τους και των ειδικών ξεναγήσεων και εργαστηρίων που πραγματοποιούνται στον χώρο, εμπνεύστηκαν με την σειρά τους από το ομώνυμο διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι και δημιούργησαν θαυμαστά έργα ζωγραφικής, κολάζ και άλλων καλλιτεχνικών κατασκευών.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Χρύσα Βαθιανάκη σχετικά με την παιδική έκθεση ζωγραφικής μας ανέφερε: «Τα έργα τέχνης δίνουν απλά την αφορμή να δώσουμε χρώμα στις εντυπώσεις μας. Το βλέμμα των μαθητών που επισκέπτονται την Δημοτική μας Πινακοθήκη, μπορεί να προσδιορίζεται από το εκάστοτε έργο που θα τους δώσει την  έμπνευση να δημιουργήσουν αλλά η ίδια η διαδικασία αποτελεί μέρος της δικής τους ιδιοσυγκρασίας. Με την δική μας συμβολή αποδεικνύεται ο τρόπος. Δίνουμε την ιδέα. Η πραγμάτωση είναι στην ευθύνη του μαθητή. Το «λάθος» σε μας είναι δημιουργία και ένας τρόπος να δούμε τις εύνοιες με άλλη ματιά. Για μένα προσωπικά η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου θέλω να λειτουργεί ως ένας σύγχρονος φορέας τέχνης και πολιτισμού γενικότερα, να αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο επιμόρφωσης και ανάπτυξης με τρόπο άμεσο και καθοριστικό για την κοινωνία».

Αξίζει να τονιστεί ότι η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου αποτελεί ένα “κόσμημα” για το Δήμο και όλα τα σχολεία της περιοχής αξίζει να την επισκεφτούν και οι μαθητές να θαυμάσουν από κοντά τη σπουδαία έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» είναι ανοικτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τις εξής ημέρες και ώρες: 
· Τετάρτη 10:00-14:00 & 17:30-20:00 
· Πέμπτη 9:00-13:00 & 17:30-20:00 
· Παρασκευή 10:00-14:00 
· Σάββατο & Κυριακή 10:00-15:00


Related Articles