"Φωτιές" ανάβει η ΔΕΑΥΗ στο Δήμο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Μια ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΔΕΑΥΗ για την αξιοποίηση του Αλμυρού ποταμού, προκαλεί δυσφορία στο Δήμο Μαλεβιζίου

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Τον Αλμυρό ποταμό επισκέφθηκαν τα στελέχη της ΔΕΥΑΗ με τον αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου Νεκτάριο Ανδρεδάκη  να κοινοποιεί  μέσω του προσωπικού προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την επίσκεψη, αναφέροντας ότι: « Η προκήρυξη της οικονομοτεχνικής μελέτης για την αξιοποίηση των υδάτων στον Αλμυρό ποταμό είναι πια γεγονός. Οι συντονισμένες ενέργειες  της ΔΕΥΑΗ με την  Περιφέρεια Κρήτης προσδίδουν λύσεις για την οριστική επίλυση της υδροδότησης στο Δήμο Ηρακλείου και των όμορων Δήμων».

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκήρυξε η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για την εκπόνηση ειδικής τεχνικοοικονομικής μελέτης, η οποία θα δείξει  την τεχνική μέθοδο και το κόστος για την αξιοποίηση των πηγών του Αλμυρό και  άλλων πηγών.

Οι κινήσεις αυτές προκαλούν  έντονη δυσφορία στο Δήμο Μαλεβιζίου  που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο όχι μόνο επειδή ο Αλμυρός ποταμός είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου, αλλά και επειδή η ΔΕΑΥΜ δεν έχει παραχωρήσει το δικαίωμα της διαχείρισης των υδάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΑΥΜ Φίλιππο Σαββάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΜ Φίλιππος Σαββάκης

Μάλιστα ο κ. Σαββάκης κληθείς  να σχολιάσει τις εξελίξεις τόνισε ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου δεν έχει παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα αλλά ούτε και το δικαίωμα  ελέγχου γεωτρήσεων και πηγαδιών, ασχέτως αν τα αιτήματα των αδειοδοτήσεων στέλνονται προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Δεν έχουμε καμία ειδοποίηση για αυτές  τις ενέργειες ούτε μπορούν να έρχονται  στο σπίτι μας χωρίς να μας ενημερώνουν. Το πρώτο λόγο στον Αλμυρό ποταμό  τον  έχουμε εμείς. Η ενημέρωση για τόσο σοβαρά θέματα δεν μπορεί να γίνεται μέσω του τύπου» είπε  φανερά ενοχλημένος ο κ. Σαββάκης.

Η δήλωσή του αυτή δεν είχε αποδέκτη μόνο το Δήμο Ηρακλείου αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι  τελευταίες κινήσεις της ΔΕΥΑΗ είχαν απασχολήσει προηγούμενη συνεδρίαση με το σώμα να απορεί για την στρατηγική της και για τις ενέργειες που γίνονται μονομερώς.

Το θέμα της διαδημοτικής συνεργασίας για την αξιοποίηση του Αλμυρού ποταμού πολλές φορές ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης  το είχε συζητήσει με το Δήμαρχο  Ηράκλειου Βασίλη Λαμπρινό χωρίς όμως να προχωρήσει τίποτα, και αυτό όχι με υπαιτιότητα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι αιρετοί βρίσκονταν εν αναμονή  των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης μελέτης η οποία τώρα προκηρύχθηκε. Το γεγονός όμως ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου δεν έχει ενημερωθεί αρμοδίως έχει προκαλέσει συζητήσεις και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ