Απάντηση του Ομίλου Αλμπαντάκη για το ελαιουργείο στη Ροδιά

Petite Perle 300×250

«Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου και του απερχόμενου Δημάρχου την πρόθεση του να εξετάσει τη δυνατότητα αγοράς του κτιρίου του ελαιουργείου του Συνεταιρισμού Ροδιάς που βρίσκεται στην «καρδιά» του εν λόγω οικισμού.

Ο Όμιλος Αλμπαντάκη, ο οποίος έχει ενοικιάσει το συγκεκριμένο χώρο τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει σειρά επενδυτικών κινήσεων, λαμβάνοντας γνώση για την απόφαση αυτή, δηλώνει πως για το καλό του χωριού, το οποίο άλλωστε είναι ως γνωστόν τόπος αγαπημένος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Μιχάλη Αλμπαντάκη, προτίθεται ακόμη και να αποχωρήσει από το χώρο, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων της Ροδιάς.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους φορείς του χωριού να οριοθετηθεί ένας χώρος όπου θα μεταγκατασταθεί το νέο ελαιουργείο, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του.

Ελπίδα όλων είναι η πρόταση αυτή να γίνεται με αγαστές προθέσεις, με γνώμονα το καλό των συμπολιτών μας και με στόχο να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδίου για την ανάπτυξη του χωριού. Γιατί στο παρελθόν έχουμε ακούσει, δυστυχώς, υποσχέσεις για έργα υποδομής, όπως αυτή για την -κομβικής σημασίας- παρέμβαση για την πλατεία της Ροδιάς, που αποδείχθηκε προεκλογικό «πυροτέχνημα». Το χωριό δεν αντέχει ξανά νέες «κούφιες» υποσχέσεις.

Ο Όμιλος Αλμπαντάκη, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επενδύσεις σε υποδομές, στηρίζει το τοπικό εισόδημα, το ελαιόλαδο και την τοπική κοινωνία γενικότερα. Όμως, εφόσον κριθεί απαραίτητη η αλλαγή χρήσης του χώρου, με μοναδικό σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Ροδιάς, τότε δε θα σταθεί εμπόδιο. Αντίθετα θα είναι αρωγός στην συνολική και ομαλή υλοποίηση του σχεδιασμού, εφόσον αποδειχθεί πως η πρόταση αυτή είναι ουσίας και όχι μια ακόμη προεκλογική "κορώνα"».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ