Διαμαρτυρία σήμερα στο ΥΠΑΑΤ για την καθυστέρηση στην έναρξη ενεργοποίησης

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι πρόεδροι αγροτικών ενώσεων από ολόκληρη τη χώρα, και από την Κρήτη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων που ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Απριλίου δεν έχει ξεκινήσει.


Τέλη Μαίου η διαδικασία ενεργοποίησης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί κι όμως οι κόντρες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των εμπλεκόμενων στο έργο αυτό δεν έχουν επιτρέψει ακόμα την έναρξη της.


Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης ο οποίος συμμετέχει στη σημερινή διαμαρτυρία: “Βρισκόμαστε στα μέσα του Απρίλη και η διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων δεν έχει αρχίσει ακόμα. Το 2018 είχε ξεκινήσει την 1η Μαρτίου.

Η διαδικασία της ενεργοποίησης δικαιωμάτων απαιτεί χρόνο και εμπειρία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σφαλμάτων και κατά συνέπεια απώλειας ενισχύσεων. Είναι απαράδεκτο το ΥΠΑΑΤ να κωλυσιεργεί την έναρξη της ενεργοποίησης και να θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις των δικαιούχων του Νομού Ηρακλείου. Οι αγρότες είναι σε αναβρασμό.
Η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Δεν μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα τους ενεργοποιώντας για παράδειγμα την κάρτα του αγρότη. Το ΥΠΑΑΤ αδιαφορεί για όλα αυτά; “

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...