Η «ψυχή» του Μαλεβιζίου σε ένα λεύκωμα

Petite Perle 300×250

Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο, έγινε η  παρουσίαση του λευκώματος του Δήμου Μαλεβιζίου «Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη».

Την εκδήλωση  τίμησαν με την  παρουσία τους πολιτικοί φορείς, η Εκκλησία, εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού, και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η παρουσίαση έγινε με   συμμετοχή του ηθοποιού Νίκου Βερλέκη, των δημοσιογράφων Μαρίας Καλλέργη και Κορίνας Καφετζοπούλου, εκπροσώπων του Tουρισμού και με τον συντονισμό του Προέδρου της Πινακοθήκης Κώστα Τριγώνη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Το λεύκωμα είναι ένας οδηγός για το Μαλεβίζι που μεταφέρει μέσα από τις σελίδες του την ομορφιά και τον πολύπλευρο πλούτο του τόπου μας από την Αμμουδάρα, μέχρι τον Ψηλορείτη. Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους φωτογράφους για τις απίθανες λήψεις τους, στον σύμβουλό μου, αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη για την επιμέλεια, στον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Ντουλάκη για την καθοριστική του συμμετοχή, όπως επίσης και στις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ για την συνεργασία μας και την διάθεση του φωτογραφικού υλικού».

Όλοι οι ομιλούντες έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που δούλεψαν πολύ σκληρά για να βγει αυτή η πολύτιμη έκδοση για το Μαλεβίζι, που κατάφερε να αποτυπώσει όλη την ομορφιά του τόπου στις σελίδες του λευκώματος.

Το πολυσέλιδο, δίγλωσσο, λεύκωμα «Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη» προβάλλει όλες τις ομορφιές του δήμου Μαλεβιζίου, όλους τους οικισμούς, το φυσικό περιβάλλον, εκκλησίες, μνημεία, χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος και παραδοσιακές γωνιές, σε μια έκδοση που εντυπωσιάζει κάθε αναγνώστη. Με φωτογραφίες επίγειες αλλά και με την χρήση drone, έχουν αποτυπωθεί σημεία που αναδεικνύουν την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ