Στ. Αραχωβίτης: Ξεκινούν άμεσα οι ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Θα ανοίξει άμεσα το σύστημα για τις ενεργοποιήσεις δεσμεύθηκε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης στους προέδρους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών που τον επισκέφθηκαν.

Πέρυσι το σύστημα είχε ανοίξει την 1η Μαρτίου όμως φέτος φθάσαμε 10 Απριλίου κι όλοι οι φορείς που έχουν πιστοποιηθεί για να κάνουν ενεργοποιήσεις ήταν στο περίμενε.

Αντιπροσωπεία 15 προέδρων Ενώσεων μετέβη στο Υπουργείο στις 12 το μεσημέρι  και συνομίλησε με τον Αραχωβίτη ο οποίος υποσχέθηκε άμεσο άνοιγμα του συστήματος των ενεργοποιήσεων.

Όπως είπε στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης, εκείνο που ο ίδιος του τόνισε με έμφαση είναι πως εφόσον υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση πρέπει να διασφαλιστεί παράταση στο χρόνο ολοκλήρωσης των ενεργοποιήσεων που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, καλύπτοντας όλους τους παραγωγούς, στις 15 Μαΐου.

Η ΕΑΣΗ πάντως, σύμφωνα με τον κ Στρατάκη, είναι πανέτοιμη να φέρει σε πέρας την όλη διαδικασία όπως κάθε χρόνο, αποτελεσματικά και χωρίς χρονοτριβή.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε πως οι δηλώσεις που έκανε το πρωί σε τοπικά ΜΜΕ ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ πως άνοιξε το σύστημα για τις ενεργοποιήσεις και να σπεύσουν οι δικαιούχοι προκάλεσε μια αναστάτωση καθώς ηλικιωμένοι έτρεξαν στην Ένωση Ηρακλείου για να ενεργοποιήσουν και φυσικά βρήκαν το σύστημα ακόμα κλειστό.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αργά το μεσημέρι αναφέρει:

“Σήμερα 10 Απριλίου 2019 ξεκινά η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2019, δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.

Η ενιαία αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε απευθείας από τον γεωργό, μέσω on-line συστήματος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2019 ημέρα Τετάρτη, ενώ για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, επιβάλλεται ποινή 1% για κάθε εργάσιμη μέρα επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων – άρθρο 13, Καν(ΕΕ)640/2014).

Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού το έγγραφο «Οδηγίες διαδικασίας υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2019 & ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης» για την υποβολή της αίτησης”

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...