Μανώλης Όθωνας για υπόθεση Novartis: Σκευωρία με Documenta

Petite Perle 300×250

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Όθωνα, μέλους της ΕΓ του Κινήματος Αλλαγής στον Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 104,6» στην εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Στην υπόθεση φαρμάκου υπάρχουν δύο σκάνδαλα.

-Το 1ο σκάνδαλο αφορά την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης από 2.5 στα 5 δις την περίοδο ΝΔ 2004-2009, αλλά και την αρκετά προσοδοφόρα για τις φαρμακευτικές εταιρίες παράλειψη ανατιμολόγησης και έκδοσης νέου δελτίου τιμών το 1ο 9μηνο του 2015 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

-Το 2ο σκάνδαλο αφορά την πλεκτάνη να στοχοποιηθεί για ακόμα μια φορά η παράταξη μας, που ως κυβέρνηση και μάλιστα με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο νοικοκύρεψε την φαρμακευτική δαπάνη και την περιόρισε ξανά στα 2. 8 δις.

Καμία πτυχή του 1ου σκανδάλου ΔΕΝ διερευνήθηκε.

Το 2ο σκάνδαλο, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μας, κατέληξε σε μνημειώδες φιάσκο. Αυτό που γίνεται τώρα είναι μια κωμικοτραγική προσπάθεια να πάρει παράταση και να συντηρηθεί, όσο γίνεται, για μικροκομματικές – προεκλογικές σκοπιμότητες.

ΤΑ DOCUMENTA

Μια απλή αναφορά των γεγονότων αποδεικνύει το «στήσιμο».

-Την Πέμπτη 4 Απριλίου εμφανίζεται εσπευσμένα μάρτυρας που ΔΕΝ προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά «μου είπαν», «λεγόταν» και άλλα «σου-ξου-μου» φληναφήματα.

-Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Απριλίου (ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη) η εφημερίδα DOCUMENTO με διαφήμιση της προαναγγέλλει αποκάλυψη στο φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου νέας σημαντικής μαρτυρίας στην υπόθεση NOVARTIS με τίτλο «Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο…» και μας πληροφορεί για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

-Την ακριβώς επόμενη μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς με έγγραφο υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελέα Διαφοράς να διαβιβασθεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου η Εισαγγελέας Διαφθοράς «μελετά», αντιγράφει αυτολεξεί το πόρισμα και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.

-Κατά ευτυχή σύμπτωση με τους ίδιους – συνήθεις άλλωστε- ιλιγγιώδους ταχύτητας ρυθμούς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή.

Ποιος και τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ