Αμμούδι: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της νέας πολιτιστικής δομής

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Πράσινο φως για το πολιτιστικό κέντρο στο Αμμούδι – 386.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου – Κώστας Μαμουλάκης: Έργα παντού, έργα για όλους, ισόρροπα και πολύπλευρα. Ο στόχος μέρα με την μέρα επιτυγχάνεται

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση μιας ακόμα πολιτιστικής δομής στο Δήμο Μαλεβιζίου, του πολιτιστικού κέντρου Αμμουδίου που θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΑΤΕ.

Πρόκειται για ένα κτίριο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας που έρχεται να καλύψει μια περιοχή με έντονη οικιστική ανάπτυξη και αποτελεί το επιστέγασμα μια πολύχρονης προσπάθειας των τοπικών φορέων του Μαδέ, του Αμμουδίου, της Λυγαριάς, του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΑΤΕ, και της Δημοτικής Αρχής. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη με τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργο Μαυρογιάννη, παρουσία και του Αντιδημάρχου Θανάση Κύρκου, της Προέδρου της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύης Αποστολάκη και των τοπικών φορέων, όπου είχαν συζητηθεί όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Το Πολιτιστικό Κέντρο θα περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με υπόγειο και θα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδηλώσεις ενισχύοντας και το έργο των δραστήριων τοπικών φορέων. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι η χρηματοδότηση της μελέτης έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμουδίου και τον Οικοδομικό Παραθεριστικό Συνεταιρισμό ΑΤΕ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα ακόμα έργο ανάπτυξης του πολιτισμού του τόπου μας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Με σταθερά βήματα, υπεύθυνα και μεθοδικά, προχωράμε μπροστά. Με έργα παντού, έργα για όλους, ισόρροπα και πολύπλευρα. Ο στόχος μέρα με τη μέρα επιτυγχάνεται και αυτό μας δίνει δύναμη και για τη συνέχεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη των τοπικών φορέων, ιδιαίτερα δε τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδίου και του Οικοδομικού, Παραθεριστικού Συνεταιρισμού ΑΤΕ για την χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης, καθώς επίσης και τον Δ/ντη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργο Μαυρογιάννη και τα στελέχη της Αναπτυξιακής, για την άριστη συνεργασία μας».

Related Articles