Ο Ερωτόκριτος στο Μουσείο της Ακρόπολης

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, σε μια σπουδαία εκδήλωση για τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μ. Β. Βαρδινογιάννη», η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, παρουσίασε ένα μικρό μουσικό απόσπασμα από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε μια μοντέρνα προσέγγιση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Στο πιάνο ήταν ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ τον ρόλο του Ερωτόκριτου ερμήνευσε ο κύριος Θοδωρής Βουτσικάκης και τον ρόλο της Αρετούσας η κυρία Ελένη Δημοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του μουσείου της Ακρόπολης, παρουσίας αρκετών προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού και ξένων αντιπροσωπειών.Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα «Μ. Β. Βαρδινογιάννη» και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την συνεργασία που είχαμε και τη συνεισφορά της στο αίτημα μας ως Περιφέρεια, της ένταξης του «Ερωτόκριτου» στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Ο κ. Φασουλάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα «Μ. Β. Βαρδινογιάννη» και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την συνεργασία που είχαμε και τη συνεισφορά της στο αίτημά μας ως Περιφέρεια, της ένταξης του «Ερωτόκριτου» στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...