Η τραγωδία του Γεροπόταμου πήρε τον δρόμο για την Εισαγγελία

Petite Perle 300×250

Η τραγωδία στον Γεροπόταμο, κάθε άλλο παρά ξεχάστηκε, καθώς δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι χάθηκαν άδικα τέσσερις άνθρωποι. Έτσι λοιπόν η δικογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου και εντός της ερχόμενης εβδομάδας η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό για τον περαιτέρω χειρισμό της.

Παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα, οι οικογένειες των τεσσάρων θυμάτων έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου και ζητώντας την άσκηση ποινικών διώξεων για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό για τον περαιτέρω χειρισμό της.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν να διερευνηθούν τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών υπό την επιβαρυντική περίσταση της επέλευσης θανάτου τελούμενης διά παραλείψεως (κακούργημα), της πρόκλησης πλημμύρας από την οποία επήλθε θάνατος τελούμενης δια παραλείψεως (κακούργημα), της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής από την οποία επήλθε θάνατος (κακούργημα) και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια τελούμενης διά παραλείψεως.

Να θυμίσουμε ότι οι τέσσερις άνθρωποι που χάθηκαν ήταν ο 29χρονος Κώστας Γιαννακάκης και η 30χρονη Ροδούλα Τζαγκαράκη, γονείς ενός βρέφους, καθώς επίσης η μητέρα και η αδερφή της Ροδούλας, Μαρία Χατζηπάνου, 58 ετών και Μαριλένα Τζαγκαράκη, 20 ετών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ