Antoinette de Boer: Η Ολλανδέζα από την Κρήτη που δεν έπαψε λεπτό να αναζητά τους γονείς της

Petite Perle 300×250

Έκανε βιβλίο την ιστορία της

Η Antoinette de Boer επισκέπτεται κάθε χρόνο την Κρήτη και στα 58 της χρόνια σήμερα, δεν έπαψε λεπτό  να αναζητά τους βιολογικούς της γονείς.

Όλα τα χρόνια που ψάχνει χρησιμοποιώντας κάθε μέσο ανά τον κόσμο, κατάφερε να βρει ότι γεννήθηκε στο Ηράκλειο και η μητέρα της την άφησε στη βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου.

Αποφάσισε να κάνει μυθιστόρημα την αναζήτηση της, και όπως η ίδια λέει, το βιβλίο το αφιερώνει στις κόρες της και στην Κρητικιά μητέρα της που δεν γνώρισε ποτέ.

Λίγα λόγια για την ιστορία της

Η Antoinette de Boer γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Απριλίου 1961 και όταν ήταν μόλις 11 ημερών, την άφησαν στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου Ηρακλείου.

Στις πάνες που ήταν τυλιγμένη, υπήρχε ένα σημείωμα της μητέρας της που έγραφε:   «Το παιδί εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1961 και ώρα 8 προ μεσημβρίας. Παρακαλώ όπως φυλαχτεί το σημείωμα μαζί με το διακριτικό που έχω επάνω του. Παρακαλώ να το περιποιηθείτε. Πρόκειται να το ξαναπάρω το παιδί μου. Σας ευχαριστώ προσωρινές μητέρες του σπλάχνου μου… Είναι αβάπτιστο και είναι αδήλωτο».

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» και δηλώθηκε στο ληξιαρχείο ως έκθετο με το όνομα Βασιλική Σωσίμου, όνομα που της χάρισε μια νεαρή βρεφοκόμος που έγινε και νονά της. Στην ηλικία των 3 ετών η μικρή υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Ολλανδών.

Στα 30 της χρόνια η Antoinette σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς της Ολλανδίας ήρθε σε επαφή με το Δήμο Ηρακλείου και έτσι βρήκε το σημείωμα που είχε αφήσει η βιολογική της μητέρα.  Αυτή ήταν η αρχή της αναζήτησης της που κρατά μέχρι σήμερα.

Τα υπόλοιπα, στο βιβλίο της που συγκλονίζει και ήδη κυκλοφορεί στην Ολλανδία.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ