Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης συναντήθηκε ο Αλ. Μαρκογιαννάκης

Petite Perle 300×250

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων γνωριμίας με τους φορείς και τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης– συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού του «Η Κρήτη Μπροστά» – επισκέφτηκε σήμερα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέα Ζώρα.

Στη συνάντηση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξη του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως και σε όλα τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού για το έργο που παράγουν προς όφελος των φοιτητών, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα υποδομής, όπως στην επέκταση της φοιτητικής εστίας αλλά και στην αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που κάηκαν το περασμένο φθινόπωρο. Κυρίως δε αναφέρθηκαν στην αξιοποίηση των ερευνητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού εν γένει από την Περιφέρεια σε θέματα επιμόρφωσης των πολιτών και σε θέματα που διασυνδέουν την παραγωγή, την επιχειρηματικότητα και την έρευνα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης μεταξύ άλλων επισήμανε: «Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να στηρίζει την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στο νησί και να συντελεί στην ενίσχυσή της προς όφελος των φοιτητών και κατ' επέκταση της κοινωνίας.  Πρέπει να συνδράμουμε στην εξωστρέφεια των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου και δη των ξενόγλωσσων τμημάτων του προκειμένου να εξασφαλίσει μια ανταγωνιστική θέση στον νέο χάρτη των ΑΕΙ που διαγράφεται στην Ευρώπη. Υπάρχουν ακόμη πολλοί τρόποι να αξιοποιήσει κανείς το εξαιρετικό επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στο νησί μας, αρκεί να υπάρχει πρωτοβουλία και θέληση. Πρότεινα τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας» στα πρότυπα του επιχειρηματικού πάρκου της Βαρκελώνης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης με στόχο την εξωστρεφή στήριξη των επιχειρήσεων και την υποστήριξη δράσεων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ