Παραμελημένο και παρατημένο στη τύχη του το χωριό Αντισκάρι του Δ. Φαιστού

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά» επισκέφτηκε χτες το χωριό Αντισκάρι στο Δ. Φαιστού. Μια περιοχή η οποία θεωρείται από τις πλέον αναπτυσσόμενες της Νότιας Κρήτης λόγω των δυναμικών καλλιεργειών των οπωροκηπευτικών.

Ωστόσο η ανάπτυξη περιορίζεται σε  χωματόδρομους όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία και η βατότητα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του χωριού, από την έλλειψη νερού που δυσχεραίνει τις παραγωγές τους αλλά και την κατ' οίκον υδροδότηση αλλά πρωτίστως γιατί αισθάνονται παραμελημένοι από την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Απογοητευμένος για άλλη μία φορά έρχομαι να υπογραμμίσω την ανευθυνότητα  της  Περιφερειακής Αρχής, που εδώ και χρόνια παραμελούν χωριά όπως το Αντισκάρι, αφήνοντάς τα στο έλεος του Θεού. Η ανεπάρκεια τους φέρνει τον τοπικό πληθυσμό αντιμέτωπο με δύσκολες καταστάσεις, για τις οποίες ποτέ δεν υπήρξε προσπάθεια αντιμετώπισης. Ένα από τα βασικότερα αιτήματα των κατοίκων είναι η διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που οδηγούν στις κτηνοτροφικές ή αγροτικές επιχειρήσεις. Η ολοκληρωτική αδιαφορία από πλευράς Περιφέρειας βάζει σε ρίσκο την τοπική κοινωνία, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι κτηνοτροφικές και αγροτικές επιχειρήσεις είναι η βασική πηγή εσόδων για την περιοχή της Κρήτης. Η υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων αγροτοκτηνοτροφικού ενδιαφέροντος είναι για μας βασική προτεραιότητα και πρωταρχικό μέλημα»σχολίασε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ