Κουκιαδάκης για την Παράταξη 3.7.5

Petite Perle 300×250

Η παράταξη «375 για το Ηράκλειο» δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Ο επικεφαλής της διετέλεσε δήμαρχος Ηρακλείου τρεις τετραετίες και επικεφαλής της μείζονος (αξιωματικής) αντιπολίτευσης πέντε ολόκληρα χρόνια.

Οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις δεν του «επέτρεψαν» να παρίσταται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γι'αυτό υποθέτω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης δικαιολόγησαν τις απουσίες του, έτσι δεν κηρύχθηκε έκπτωτος, ενώ ακόμη και οι στενοί του συνεργάτες του υποστήριζαν ότι η απουσία έβλαψε την πόλη, τον ίδιο και την παράταξή του «Ανοικτοί Ορίζοντες» ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

Έτσι, την παράταξη την άλλαξε, έγινε 3.7.5. ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ που είναι αλήθεια ότι επικοινωνιακά (ως κουΐζ) αποδίδει, αλλά και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και κακόβουλα σχόλια.

Η φιλοευρωπαϊκή εμπειρία του αποδεικνύεται μάλλον ενδιαφέρουσα, γιατί με καθυστέρηση εννέα τουλάχιστον ετών τον βοήθησε να ανακαλύψει ότι ο νόμος από την εποχή του Κλεισθένη (508 π.Χ.) και του Καποδίστρια (τις αρχές του 19ου αιώνα) επέτρεπε την ενίσχυση των κοινοτήτων με πόρους και αρμοδιότητες και την μετατροπή τους σε «μικρούς Δήμους». Έτσι, εξηγείται γιατί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο μετέτρεψε τους Καποδιστριακούς Δήμους σε κοινότητες.

Η βλάβη στην πόλη δεν αποκαθίσταται με την παλιννόστηση της αντίληψης που επικράτησε για τη λειτουργία των θεσμών κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας κυριαρχίας του, μάλλον λειτουργεί ως απειλή.

Ενώ το ενδιαφέρον του για την πόλη «αναζωπυρώθηκε», αφού και τη δεύτερη απόπειρά του να ηγηθεί ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια απέβη άγονη.

Έτσι, μετά τις περιπλανήσεις του αυτές στην Ευρώπη, τα κόμματα και τους θεσμούς επανίδρυσε την παράταξη «3.7.5. για το Ηράκλειο».

Τέλος, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που η ιδρυτική μας διακήρυξη εμπλούτισε τις εμπειρίες του και υιοθέτησε τις απόψεις μας για την ενίσχυση των κοινοτήτων και των πρώην Καποδιστριακών Δήμων.

Είναι γνωστό σε όλους που διάβασαν τη διακήρυξή μας ότι από την πρώτη στιγμή ανακοινώσαμε την ενίσχυση, όχι μόνον των κοινοτήτων, αλλά πρωτίστως την «ανασύσταση» των «Καποδιστριακών Δήμων», με τον ορισμό Χωρικού Αντιδημάρχου, με διευρυμένες αρμοδιότητες αλλά και πόρους, ώστε να συμμετέχει αφενός στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, την Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και οι κάτοικοι της υπαίθρου κυρίως, αλλά και του ξεχασμένου ιστορικού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού, να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται στον τόπο τους.    

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ