Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα (video)

Petite Perle 300×250

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με την κίνηση είναι από χθες να είναι αυξημένη σε δρόμους, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ αλλά και τα αεροδρόμια. Η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εξοδούχων, ενώ βρίσκεται σε ισχύ και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με τις καθημερινές, προς όλους τους προορισμούς της Ελλάδας.

Όσον αφορά την αεροπορική κίνηση και αυτή είναι ενισχυμένη, καθώς έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» παρουσιάζοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με πέρσι. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες). Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους οποίους θα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες φέτος είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται και η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής με τους ταξιδιώτες να αναχωρούν για τα νησιά της χώρας κατά χιλιάδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, σήμερα είναι προγραμματισμένο να εκτελεστούν από τον Πειραιά 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα 9 ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον 5.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ