Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

Petite Perle 300×250

Ελεύθεροι αφέθηκαν μέχρι την Παρασκευή που ορίστηκε η διεξαγωγή της δίκης τους, οι επτά συλληφθέντες, μετά τον θάνατο του εικονολήπτη, μεταξύ των οποίων και ένας δημοτικός σύμβουλος που είναι υπεύθυνος για την αναβίωση του εθίμου.

 Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στο αυτόφωρο όπου κατέθεσαν όσα γνωρίζουν για την διεξαγωγή του σαϊτοπόλεμου και τις συνθήκες που διεξάγεται καθώς και για το δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή του Πάσχα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο εικονολήπτης Κώστας Θεοδωράκης.

 Αναφέρθηκαν στην τακτική του Δήμου, λέγοντας πως η απόφαση για τη διεξαγωγή του εθίμου ήταν ομόφωνη ενώ ο Δήμος, σύμφωνα με πληροφορίες από τις καταθέσεις των συλληφθέντων, πρόσφερε και το ποσό των 12.000 ευρώ για να αγοράζονται οι σαϊτες.

Οι κατηγορίες

Ο 62χρονος… αρχηγός της ομάδας και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Μπασακίδης κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.  Στο βίντεο που είχε τραβήξει ο εικονολήπτης φαίνεται ότι η σαϊτα που τον σκότωσε ήταν αυτή που έφυγε από τα χέρια του 62χρονου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος από τη δικογραφία, θεωρείται υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στον σαϊτοπόλεμο.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος σε δήλωσή του έξω από τα δικαστήρια όσο και ο συνήγορός του εντός αιθούσης Κώστας Μαργέλης δήλωσαν ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη ούτε για την διοργάνωση, ούτε και για τη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Επίσης, ο κ. Μπασακίδης στην δήλωσή του τόνισε ακόμη ότι ο σαϊτοπόλεμος διοργανώνεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις εγκρίσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με την συναίνεση και ανοχή της Αστυνομίας.

Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και αυτοί πλημμεληματικές κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ