Κέφι και χαρά στο Πρωτομαγιάτικο γλέντι στον Έβδομο (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Περισσότεροι από 2,5 χιλιάδες Μαλεβιζιώτες γλέντησαν με την ψυχή τους στο Γωνιανό Αόρι

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Το κέφι και η χαρά περίσσεψαν σήμερα στο γλέντι για την Πρωτομαγιά που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία για μία ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών.

Οι παρέες έφταναν η μία μετά την άλλη από νωρίς το πρωί, φορτωμένες με λογιών λογιών καλούδια και άφθονο αρνί.

Ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, κέρδισε το δύσκολο στοίχημα και εξυπηρέτησε τους χιλιάδες επισκέπτες του, μην αφήνοντας κανένα δυσαρεστημένο. Τα μέλη του Συλλόγου είχαν φροντίσει να υπάρχουν στο Οροπέδιο άφθονες καρέκλες και τραπέζια, ενώ οι ψησταριές για τα αντικριστά είχαν στηθεί από νωρίς.

Οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη με τον δραστήριο Σύλλογο των Γωνιών να κερνάει το γωνιανό παραδοσιακό φαγητό, κοιλιά κοκκινιστή με τα ρεβίθια, φτιαγμένο από τα χέρια της κυρίας Ελευθερίας Μαρκατάτου, τυρί «μαλάκα», μυζήθρα και πολλά άλλα.

Ο Έβδομος γέμισε κόσμο και μικρά παιδιά, που έτρεχαν ανέμελα, χωρίς φόβο και άγχος από τους γονείς, έπαιξαν σκοποβολή και τοξοβολία με μέλη του Συλλόγου Αθλοκίνηση, έκαναν ιππασία, ενώ ιδιαίτερη ήταν η χαρά τους όταν βόλταραν πάνω κάτω στο Οροπέδιο με την άμαξα του κ. Αντώνη Μακατούνη.

Το γλέντι δεν άργησε να ξεκινήσει αφού οι κοντυλιές των Γωνιανών Καλλιτεχνών των Αριστομένη Μιχαλάκη, Αποστόλη Φραγκιαδάκη, Στέλιου Τιτάκη και ΓιώργουΓιακουμάκη ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους, με την πίστα να μην αδειάζει ούτε λεπτό.

Οι παρέες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Έβδομο είχαν φροντίσει να υπάρχει άφθονο κρασί και ρακί και χαίρονταν την ημέρα, απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και τη δροσιά κάτω από τα πελώρια πλατάνια.

Φέτος, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 2,5 χιλιάδες σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Μαρκατάτο, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος γιατί ο κόσμος που έφτασε στο Οροπέδιο πέρασε καλά.

Μιλώντας στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» ο κ. Μαρκατάτος θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη του Συλλόγου αλλά και τους αμέτρητους Γωνιανούς  που κάθε χρόνο βοηθούν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Αρκετοί ήταν και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που βρέθηκαν στο Οροπέδιο με τις παρατάξεις τους. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με μέλη της Δημοτικής Αρχής και νέους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Το Μαλεβίζι Μπορεί» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης με υποψήφιους και πάρα πολύ κόσμο που υποστηρίζει την παράταξη «Ενωμένο Μαλεβίζι».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Φασουλάκης, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Ξυλούρης και Λάμπρος Βαμβακάς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ