Υπόθεση serial killer: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του serial killer. Ο κ. Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την πρόθεσή μου να παραιτηθώ. Υπέβαλα την παραίτηση για λόγους ευθιξίας και μόνο», είπε αρχικά ο κ. Νικολάου.

Και συνέχισε αναφέροντας ότι πρόθεση είναι να διοριστεί ανακριτής για την διεξαγωγή έρευνας, αλλά και ότι είναι «παντελώς άδικη η κριτική και η απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση και στον υπουργό Δικαιοσύνης».«Καλώ την κοινή γνώμη να συνεχίζει να επιδεικνύει την αναγκαία εμπιστοσύνη στο Αστυνομικό Σώμα», πρόσθεσε ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, λέγοντας ξανά ότι «οι συνθήκες και οι αρχές μου, μού επιβάλλουν την παραίτηση».

Μάλιστα, είπε ότι θα παραθέσει «διάσκεψη Τύπου για το έργο που επιτέλεσα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολάου απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το τι μέλλει γενέσθαι με τον αρχηγό της Αστυνομίας και αν πρέπει να παραιτηθεί και εκείνος.

Τα σενάρια για παραίτηση του κ. Νικολάου είχαν φουντώσει από χθες, Τετάρτη, όταν με μία δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλει την παραίτησή του. Στη δήλωσή του ανέφερε ότι «έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, για τις οποίες ανέμενε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό».

https://www.iefimerida.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...