Ευαγγ. Σχοιναράκη: Η τοπική επιχειρηματικότητα θα πρέπει να βασίζεται σε μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο και όχι σε προσωπικές στρατηγικές

Petite Perle 300×250

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Αλιφιεράκη, και συζήτησε τα θέματα που αφορούν την τοπική επιχειρηματικότητα αλλά και τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών και την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη τόνισε ότι ο ρόλος του Επιμελητήριου Ηρακλείου θα πρέπει να αναβαθμιστεί και από συμβουλευτικός να γίνει στρατηγικός σε θέματα που αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τη νέα Δημοτική αρχή. Το Ηράκλειο αξίζει να έχει μια δυνατή τοπική επιχειρηματικότητα με το Επιμελητήριο στην πρώτη γραμμή.

Τα μνημόνια συνεργασίας και οι τυπικές συναντήσεις με φορείς της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχαν ως στόχο την προβολή προσώπων και όχι την ανάπτυξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στις προσωπικές στρατηγικές που ακολουθούσε ο Δήμος Ηρακλείου, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη επανέλαβε τη δέσμευσή της για τη δημιουργία  Αντιδημαρχίας Εμπορίου, Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη δράσεων με σκοπό την τόνωση της εμπορικής κίνησης, με συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπορικών συλλόγων και φορέων, στα πρότυπα επιτυχημένων δράσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής επιχειρηματικότητας και οι γυναικείοι συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται ενεργά σηματοδοτούν τη δυναμική της τοπικής οικονομίας. Όταν οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να μετατρέψουν τα αδύνατα σε δυνατά. Η Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου, τόνισε η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη στους εκπροσώπους του Επιμελητήριου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ