Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου: Ο Αλέξης Τσίπρας στη Κρήτη εγκαινιάζει μια νέα σχέση με…την εξαπάτηση!

Petite Perle 300×250

Λίγο περισσότεροι από 50 μήνες έχουν περάσει από τον Ιανουάριο του 2015 που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Σε όλο αυτό το διάστημα, εκ του οποίου περίπου 45 μήνες κατέχει ο ίδιος την θέση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, η Κρήτη και το Ηράκλειο βιώνουν μια πρωτοφανή εγκατάλειψη!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-προθύμων δεν έχει να επιδείξει κανένα σχέδιο και προγραμματισμό σε ότι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης. Ούτε φυσικά κάποιο σχεδιασμό, μελέτη ή δημοπράτηση που να αφορά νέα έργα. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα, που σχεδίασαν-ξεκίνησαν προηγούμενες Κυβερνήσεις, στην Κρήτη δεν θα υπάρχει ούτε ένα προς εκτέλεση έργο!

Τα πρώτα δύο χρόνια υπήρξε μια πρωτοφανής απραξία! Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, οι πολίτες της Κρήτης, βομβαρδίζονται από εξαγγελίες, που αναθεωρούνται κάθε δύο-τρεις μήνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ΒΟΑΚ!

Σε κάθε επίσκεψη των αρμοδίων πολιτικών παραγόντων της Κυβέρνησης ακούμε και κάτι διαφορετικό! Άλλοτε προετοιμάζεται η ανάθεση μελετών (2017), άλλοτε αλλάζουν τα όρια του δρόμου (2018), άλλοτε οι πηγές χρηματοδότησης, άλλοτε ο τρόπος ή τα τμήματα δημοπράτησης…

Μέσα στα τέσσερα χαμένα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς Κρητικός δεν έχει καταλάβει ποιον δρόμο οραματίζονται, ποιον δρόμο μελετούν και ποιον δρόμο θα προκηρύξουν! Από την άποψη ότι η Κρήτη δεν χρειάζεται νέους δρόμους και «φαραωνικά έργα», που υιοθετούσαν μέχρι το 2015. Έφτασαν να μιλάνε για δρόμο «πολλών ταχυτήτων», από άποψη τρόπου και χρόνου κατασκευής (παραχώρηση, ΣΔΙΤ, ΠΔΕ, κ.λπ.)… Επιλογές που τελικά αφήνουν την Κρήτη δίχως έναν ασφαλή δρόμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, από το Καστέλι μέχρι την Σητεία!

Αποκορύφωμα της κοροϊδίας εις βάρος της Κρήτης και της διαρκούς προσπάθειας εξαπάτησης των Κρητικών είναι η σημερινή (σημ. χτεσινή) περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο!

Σε αυτή ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε ή εγκαινίασε έργα, που προετοιμάστηκαν και προκηρύχτηκαν (Δεκ. 2014 ή παλιότερα) από τα στελέχη /Υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή άλλων Κυβερνήσεων. Έργα στα οποία μάλιστα παρατηρήθηκαν απίστευτες καθυστερήσεις είτε στην δημοπράτηση (π.χ. Κόμβοι Αγίας Πελαγίας, δημοπράτηση 181 km του ΒΟΑΚ), είτε στην συμβασιοποίηση τους (π.χ. η τρίτη εργολαβία του δρόμου «Ηράκλειο-Μεσσαρά» συμβασιοποιήθηκε το 2016 έχοντας κατάταξη προσφορών και μειοδότη από το 2014-15), με αποτέλεσμα να χαθούν πόροι και δύο ολόκληρα χρόνια!

Σήμερα όμως, ο Πρωθυπουργός ξεπέρασε και το πιο ευφάνταστο σενάριο κωμωδίας, εξευτελίζοντας περαιτέρω το αξίωμα που κατέχει! Έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση (2013) του βασικού έργου του φράγματος Αποσελεμή, το εγκαινίασε!

Ενώ Ηράκλειο, Χερσόνησος και Άγιος Νικόλαος τροφοδοτούνται με πόσιμο νερό ήδη από το 2015-16!

Η δε παρουσία του κ. Δανέλη, ενός από τους σφοδρότερους πολέμιους του έργου με προσφυγές και επερωτήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθιστά εντυπωσιακή την αυτογελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ! Ενός κόμματος που, ακόμα και πέρυσι δια των Βουλευτών του, μιλούσε για «άχρηστο» έργο!

Είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, και νεόκοποι "βαστάζοι" της νέας δεξιάς που εκπροσωπεί, βρίσκονται σε πανικό!

Πανικό που προκαλεί η πλήρης αποκάλυψη, στα μάτια κάθε πολίτη, της ιδεολογικής σύγχυσης, του πολιτικού κενού, της προγραμματικής ανυπαρξίας και της διαχειριστικής ανικανότητας τους!

Μοναδικός τους στόχος η εξουσία.

Μοναδική τους στρατηγική ο διχασμός του λαού, χωρίς πραγματικό επίδικο, και μια ακατάσχετη συνθηματολογία, κενή περιεχομένου.

Ο λαός της Κρήτης θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ