Πλήθος κόσμου στην Αγία Ειρήνη στον Κρουσώνα (φωτογραφίες + video)

Petite Perle 300×250

Και ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης στη Θεία Λειτουργία

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Πλήθος πιστών συνέρρευσαν για να  τιμήσουν την Αγία Ειρήνη την  Μεγαλομάρτυρα σήμερα στον Κρουσώνα, όπου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ιερούργησε στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης.

Ανηφορίζοντας σε ένα υψόμετρο 630 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές του Ψηλορείτη, σε μία απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο και 3 από τον Κρουσώνα, φτάσαμε στο επιβλητικό Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης.

Εκεί οι μοναχές βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο Θεό. Καθ' όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας οι μοναχές έψελναν τα τροπάρια, ενώ το κλίμα ήταν κατανυκτικό με το μοναδικό φως στη Μονή να είναι από τα αναμμένα κεριά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια Πολλά, ενώ με αφορμή τους δυνατούς νοτιάδες που έπνεαν ψηλά στον Κρουσώνα, δήλωσε "Ο καιρός σήμερα είναι πολύ δύσκολος, αλλά δεν πειράζει. Όλα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, όσο δύσκολα κι' αν είναι".

Παρόντες στο εκκλησίασμα μεταξύ άλλων ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Βαλτζάκης και Μανώλης Παπαδομανωλάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φίλιππος Σαββάκης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Μαλεβιζίου Άννα Φρατζεσκάκη, οι υποψήφιοι Νίκος Σκουλάς, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, Γιώργος Αλεξάκης, Στέλλα Καντιδάκη, Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη και Μιχάλης Ξυλούρης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ