Στο εδώλιο παιδοχειρουργός για το θάνατο βρέφους στο ΠΑΓΝΗ

Petite Perle 300×250

Στις αρχές Νοεμβρίου  του 2012 το μόλις 11 μηνών βρέφος της οικογένειας Κοσμαδάκη, ξεψύχησε έπειτα από χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης η οποία ήταν προγραμματισμένη.

Αν και η επέμβαση έγινε, το βρέφος συνέχιζε να αντιμετωπίζει πόνους και πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα και υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση, χωρίς αυτή όμως να αποφέρει καμία βελτίωση στην υγεία του. Λίγες ώρες μετά χειρουργήθηκε εκ νέου για τρίτη φορά όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά να φύγει από τη ζωή.

Κατηγορούμενος είναι ένας γιατρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια: Τον Ιούνιο του 2017, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον γιατρό, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή. Μετά την καταδίκη του, ο παιδοχειρουργός κατέθεσε έφεση, η οποία εκδικάζεται αυτό το διάστημα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Με καταθέσεις μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη, αύριο Τρίτη 7 Μαΐου.

Να θυμίσουμε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου και, μετά από δύο συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, η Έδρα διέκοψε τη δίκη για την Τρίτη.

φωτογραφία αρχείου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ