Επισκέψεις και συναντήσεις των "Ενεργών Πολιτών"

Petite Perle 300×250

Το Σύλλογο καθαριότητας και εργατοτεχνιτών του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»,  Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους .

Το προεδρείο του Συλλόγου περιέγραψε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι αλλά  και τα οργανωμένα σχέδια, τα οποία  μεθοδεύονται, ώστε   η καθαριότητα  της πόλης να περάσει στα χέρια ιδιωτών.

Σύμφωνα με τους ίδιους έρχονται αντιμέτωποι με αρκετά εργατικά ατυχήματα (τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί) , ενώ έχουν διαπιστώσει και επισημάνει την έλλειψη μικρών ευέλικτων  απορριμματοφόρων για τα στενά δρομάκια  των συνοικιών του κέντρου (πχ Αγία Τριάδα) , την έλλειψη μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος της δουλειάς να καλύπτεται από συμβασιούχους με συμβάσεις που δεν ανανεώνονται ή καθυστερούν.

Τόνισαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο Ηράκλειο υπάρχει ο κίνδυνος το καλοκαίρι να μείνουμε  χωρίς οδοκαθαριστές γιατί λήγουν οι συμβάσεις των οδοκαθαριστών τον Ιούνιο.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως φάνηκε από την κουβέντα,  δεν έχει εικόνα για  τα οδομετρικά χιλιόμετρα καθαρισμού ούτε τη διακρίνει αποτελεσματικότητα στον τομέα της καθαριότητας ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει  τις ανεξέλεγκτες χωματερές οι οποίες κατά την εκτίμηση του Συλλόγου ξεπερνούν τις 30.

Ο Ηλίας Λυγερός τόνισε από τη μεριά του ότι γνωρίζει πολύ καλά την δύσκολη αυτή κατάσταση από την θητεία του ως αντιπολίτευση τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο  και έχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την καθαριότητα .

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής των "Ενεργών Πολιτών" είναι απαραίτητη η στελέχωση και η σωστή κατανομή του προσωπικού στην καθαριότητα παράλληλα με σωστό προγραμματισμό και συνεργασία των υπαλλήλων και του συλλόγου καθαριότητας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 Ο Δήμος, υπογράμμισε ο κ. Λυγερός,  πρέπει να αλλάξει συνολικά σε επίπεδο οργάνωσης και στελέχωσης για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στον σημαντικό αυτό τομέα.

 Σχετικά με τις ανεξέλεγκτες χωματερές ο Ηλίας  Λυγερός εκτιμά ότι η λύση αυτού του προβλήματος- που προξενεί μεγάλες βλάβες στο περιβάλλον- θα λυθεί με την μεταφορά αρμοδιοτήτων που θα συνοδεύονται  από τους ανάλογους πόρους από τα αναβαθμισμένα με το Νόμο Κλεισθένη  τοπικά συμβούλια.  Τέλος με έμφαση τόνισε ότι ο τομέας της καθαριότητας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να δοθεί σε Ιδιώτες.     

Επίσκεψη στη ΔΟΥ

Στο πλαίσιο των περιοδειών των «Ενεργών Πολιτών» πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη  Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία  Ηρακλείου και τα γραφεία  του  ΟΑΕΔ, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων με εργαζόμενους και πολίτες ενώ ο κ Λυγερός και οι υποψήφιοι που τον συνόδευσαν δέχθηκαν ευχές για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι το Ηράκλειο  και οι κάτοικοι του έχουν  θετική προοπτική  με την ψήφο τους  στους « στους Ενεργούς Πολίτες» υπογραμμίζοντας πως έφτασε ο καιρός για να γίνει η Υπέρβαση.  

Περιοδεία σε Πόρο, Πατέλες

Στις συνοικίες των Πατελών και του Πόρου βρέθηκε χθες το βράδυ ο επικεφαλής των "Ενεργών Πολιτών", Ηλίας Λυγερός με κλιμάκιο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Κατά την επίσκεψη τους άκουσαν τα προβλήματα των κατοίκων για ζητήματα καθαριότητας, για την κακή κατάσταση των δρόμων, το κυκλοφοριακό  και άλλα ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου τους ανέπτυξε το πρόγραμμα των «Ενεργών Πολιτών» τόσο για τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας της πόλης όσο και για το ζωντάνεμα των συνοικιών της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ