Σε ΜΑΙΧ, ΤΕΙ και Πολυτεχνείο Κρήτης ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Petite Perle 300×250

Συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά!», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, επισκέφτηκε νωρίτερα επιστημονικούς φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα των Χανίων.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ξεκίνησε την περιοδεία του από την Κεντρική Πλατεία Κάμπων Κεραμιών για την Εκδήλωσητιμής και μνήμης υπέρ των θυμάτων της 8ης Μαΐου 1944 που συμμετείχαν στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) όπου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Γιώργο Μπαουράκη, καθώς και το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργειών με τη Περιφέρεια Κρήτης σε σημαντικές πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου σε τομείς επένδυσης, έρευνας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι μετέβησαν στο ΤΕΙ Κρήτης, όπου είχαν συνάντηση με τον κοσμήτορα κ. Ιωάννη Βαρδιαμπάση και μέλη του διδακτικού προσωπικού. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της εξεύρεσης χώρων μέσα στην πόλη για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών, καθώς και η κατάργηση του Τμήματος «Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος», η οποία οδήγησε να βρίσκονται στον 'αέρα΄ ενεργοί φοιτητές και πτυχιούχοι.

Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης βρέθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου συνομίλησε με τον πρύτανη κ. Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και διερευνήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών οι δυνατότητες μεγαλύτερης σύνδεσης του Πολυτεχνείου με την τοπική κοινωνία, καθώς και θέματα ανάπτυξης  του Ιδρύματος.

«Η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να στηρίζει συνέργειες και πρωτοβουλίες με τα αξιόλογα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα που διαθέτει το νησί. Είναι επιτακτική η κατάρτιση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού με επίκεντρο την έρευνα και την καινοτομία. Αυτού του είδους οι συνεργασίες θα αποδώσουν και θα καταλήξουν σε τεκμηριωμένες, ουσιαστικές και σύγχρονες λύσεις σε όλους τους παραγωγικούς τομείς» επισήμανε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ