Σούπερ Αλμυρός με Αγαπάκη διέλυσε 5-1 τον Ζαρό

Petite Perle 300×250

Του Αντώνη Στρατάκη

Όταν το αμυντικό σου χαφ βάζει τρία γκολ όπως έγινε με τον Γιώργο Αγαπάκη, δεν γίνεται όχι να μην κερδίσεις αλλά να μην θριαμβεύσεις και αυτό έκανε ο Αλμυρός που συνέτριψε 5-1 τον πρωτοπόρο των πλέι-οφ Ζαρό και μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς, βάζοντας φωτιά στα υπόλοιπα ματς αφού πλέον όλοι πλην Πόρου διεκδικούν την πρωτιά.

Ο Ζαρός στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος από τον Αλμυρό κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου με τον Μόντι και τον Φραγκιαδουλάκη και γινόταν επικίνδυνος για την άμυνα του Αλμυρού με τις επιθετικές πρωτοβουλίες του Παραθύρα και του Χριστοφοράκη ενώ ο έμπειρος Ποτηράκης τραβούσε μακρυά τους αντίπαλους αμυντικούς ανοίγοντας διαδρόμους στους συμπαίκτες του.

Ο Αλμυρός από την στιγμή που έχασε το κέντρο δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο Στρατήγης με τον Απλαδά δεν μπορούσαν να πάρουν την μπάλα.

Στο 3' ο Ζαρός ζήτησε πέναλτι όταν ο Κονιδάκης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι λίγο μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητ΄ς Πατεμτζής κοντά στην φάση έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Το πρώτο καλό σουτ στο παιχνίδι έγινε στο 14' με τον Παραθύρα αλλά ο Γεωργίου έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Αλμυρός απάντησε στο επόμενο λεπτό με το σουτ του Πρικάκη να φεύγει ψηλά άουτ.

Ο Ζαρός άνοιξε το σκορ στο 16' όταν ο Ποτηράκης έκανε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Χριστοφοράκη που ντρίπλαρε στην έξοδο τον Γεωργίου και από από πολύ πλάγια θέση με συρτό σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 35' από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Ζαρού ο Αναγνωστάκης σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ.

Νέος εκπληκτικός συνδυασμός των παικτών του Ζαρού στο 39' ο Μόντι έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Χριστοφοράκη που πλάσαρε άουτ. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε θεαματικά στο δεύτερο ημίχρονο με έναν Αλμυρό κυρίαρχο στο παιχνίδια ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Χαμαλάκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αγαπάκη χωρίς να υστερήσει κανένας μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο.

Ο Αλμυρός ευτύχησε να ισοφαρίσει λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (50') όταν ο Αγαπάκης κέρδισε 2-3 κόντρες μέσα στην περιοχή του Ζαρού και με συρτό γωνιακό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 54' ο Χαμαλάκης υπέπεσε σε πέναλτι στον Στρατήγη το εκτέλεσε ο Καρυωτάκης και έκανε το 2-1. Στην φάση αυτή είδε και την κόκκινη κάρτα ο στόπερ του Ζαρού.

Ο Ζαρός δυο λεπτά αργότερα άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Γεωργίου είπε όχι στον Ποτηράκη και με εκπληκτική απόκρουση έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Δημήτρης Βολονάκης απάντησε με αλλαγή στην ευκαιρία του Ζαρού αφού έβγαλε τον Κουκσόφ και έβαλε τον Παπαδόπουλο ένα τεχνίτη μεσοεπιθετικό με έφεση και στην δημιουργία και στο σκοράρισμα.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Αλμυρός πήρε αυτός πλέον τον έλεγχο στο κέντρο, απέκτησε καλή κυκλοφορία μπάλας, ο Ζαρός ωστόσο από μια στημένη φάση άγγιξε την ισοφάριση όταν από φάουλ του Κουρουθιανάκη η κεφαλιά του Χριστοφοράκη βρήκε στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση ο Πρικάκης έστρωσε στον Απλαδά που έπιασε φοβερό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Δημήτρης Κόκκινος στο 67' έπαιξε και το χαρτί του Χρήστου Καλομοίρη στην θέση του Αναγνωστάκη σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ο Αλμυρός όμως που είχε χώρους να βγει στην κόντρα εδραίωσε την νίκη του με άψογο πλασέ του Στρατήγη που κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας (3-1).

Ο Αλμυρός είχε πάρει φόρα και με τον νεαρό Αγαπάκη με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.

Ο Αγαπάκης όμως ήθελε να γίνει για τα καλά το πρόσωπο του αγώνα και στο 86' με κοντινό πλασέ από την επέλαση και συρτή σέντρα του Κοπιδάκη έγραψε το 5-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΛΜΥΡΟΣ: Γεωργίου, Κονιδάκης, Καρυωτάκης, Κανδυλάκης, Κλάδος, Μεντουδάκης, Αγαπάκης (87' Νικητόπουλος), Πρικάξκης, Στρατήγης (83' Μπέρκης), Κουκσόφ (57' Παπαδόπουλος), Απλαδάς (89' Κεφαλογιάννης Γ.)

ΖΑΡΟΣ: Χατζηδάκης, Δουλγεράκης (64' Αλμπαντάκης), Κουρουθιανάκης, Χαμαλάκης, Καλεμάκης, Φραγκιαδουλάκης, Χριστοφοράκης, Μόντι (85' Καραμανιτάκης), Ποτηράκης, Αναγνωστάκης (64' Καλομοίρης), Παραθύρας (80' Ζωγραφάκης)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ