Η άμμος έφτασε στο δρόμο στην Αμμουδάρα- Συνεχίζεται η μάχη με τα καλάμια

Petite Perle 300×250

Η παραλία της Αμμουδάρας  έχει αρχίσει να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες, ωστόσο παρά την προσπάθεια που έχει γίνει – ενδεικτικό είναι ότι τα φορτηγά που απομάκρυναν τους τεράστιους όγκους των  καλαμιών έκαναν περισσότερα από 200 (!) δρομολόγια – σε ορισμένα σημεία τα αποτελέσματα, δεν ικανοποιούν ούτε τους καταστηματάρχες,  αλλά ούτε τους επισκέπτες της.

Το ένα σημείο είναι στις εκβολές του Γαζανού ποταμού, όπου συνεχώς το σημείο κατεβάζει καλάμια, μετά τον καθαρισμό που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης.

«Το μήκος της παραλίας που καθαρίσαμε είναι περίπου έξι χιλιόμετρα, ειδικά στις εκβολές του Γαζανού ποταμού έχουμε καθαρίσει πέντε φορές, ωστόσο το φαινόμενο συνεχίζει να είναι έντονο εκεί» απάντησε  ερωτηθείς από τη  Φωνή του Μαλεβιζίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Άρης Σαλούστρος, δηλώνοντας ότι είναι γνώστης του προβλήματος, και θα γίνει εκ νέου καθαρισμός.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο σημείο που γίνονται παράπονα.

Το άλλο είναι στην αμμουδιά στο σημείο που τέμνονται οι οδοί Τήνου και Λέρου.
Εκεί μετά τον καθαρισμό που έγινε στην παραλία, ποσότητες άμμου «κατευθύνθηκαν» προς μια διέξοδο  που χρησιμοποιείται ως δρόμος με αποτέλεσμα αυτός να «κλείσει»  όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν να υπάρξει μέριμνα για την απομάκρυνσή της, άμεσα.

Επιπλέον αναφέρουν ότι το μηχάνημα που καθαρίζει την άμμο «άφησε» τις λεπτομέρειες. Έτσι  οι ίδιοι με τις τσουγκράνες τους, αναγκάζονται να την καθαρίζουν εκ νέου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ