Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου για τη μεταφορά ENISA στην Αθήνα: Να αποσυρθεί άμεσα το επαίσχυντο Σχέδιο Νόμου

Petite Perle 300×250

Μια κατάκτηση της Ελληνικής Προεδρίας του 2003, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με Προεδρέυων του Συμβουλίου Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. τον ηρακλειώτη βουλευτή Μανόλη Στρατάκη, η εγκατάσταση του ENISA στο Ηράκλειο και την Κρήτη, πέφτει έρμαιο στις ορέξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με νομοθετική βούλα, υποδηλώνοντας έτσι την υποτέλειά της προς τα μεγάλα συμφέροντα που διεκδικούν τον Οργανισμό για λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πριν λίγα 24ωρα, η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, μεταφέρεται μόνιμα στην Αθήνα (Σπάτα), ενώ το γραφείο του Ηρακλείου στο πρόσφατα ανακαινισμένο νέο κτήριο, παραμένει για να «διασφαλίσει την ομαλή μεταφορά της έδρας του Οργανισμού στην Αθήνα».

Οι απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης προσβάλλουν τους Κρητικούς και ειδικά όταν φέρουν την έγκριση του ίδιου του πρωθυπουργού που είναι και βουλευτής Ηρακλείου.

Ο ENISA είναι ο Οργανισμός εκείνος που κάθε μέρα η σημασία και η αξία του επιβεβαιώνεται στην πράξη και αυτή η επιβεβαίωση θα ισχυροποιείται όσο οι νέες τεχνολογίες θα υπεισέρχονται στην καθημερινότητα των πολιτών και θα αυξάνουν τη συμμετοχή τους στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Και γι' αυτό το λόγο, η Έδρα του ENISA εξακολουθεί να είναι μήλο της έριδος για τα ισχυρά κράτη-μέλη της ΕΕ και η νομοθέτηση της μεταφοράς της από το Ηράκλειο στην Αθήνα, αποτελεί το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση του Οργανισμού από την Ελλάδα.

Καλούμε την κυβέρνηση αλλά και όλους τους βουλευτές και τους φορείς της Κρήτης, να σεβαστούν την καταγωγή τους και να διεκδικήσουν την απόσυρση του σχεδίου νόμου, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κρήτης και σίγουρα δεν προάγει την αποκέντρωση και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ