Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Πηγαϊδάκια του Δήμου Φαιστού

Petite Perle 300×250

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Κούδα Βασίλη, Κόρογλου Κώστα και Χουστουλάκη Γενοβέφα, καθώς και τον υποψήφιο δήμαρχο Δήμου Φαιστού με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννη Ζαχαριουδάκη και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Φαιστού, πραγματοποίησε το Σάββατο 11/05 περιοδεία στα Πηγαϊδάκια του Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο χωριό αναδείχθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, η γύμνιατου κρατικού, περιφερειακού και δημοτικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πλημμυρών που καταστρέφουν το χωριό και το οδικό δίκτυο του. Ανέφερε ότι για την ΕΕ, τα αντιπλημμυρικά έργα θεωρούνται κόστος και δεν είναι επιλέξιμα. Αναφέρθηκε στις επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή και Ευρωβουλή για την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, και τοπικά στις πολλές επισκέψεις στα Πηγαϊδάκια και την ευρύτερη περιοχή κλιμακίων του Κόμματος με σκοπό να αναδειχθεί το πρόβλημα. Επισήμανε ότι οι λαϊκές ανάγκες, όπως αυτή της προστασίας από πλημμύρες, οι υποδομές σε οδικό δίκτυο μπαίνουν στην τελευταία μοίρα για τις κυβερνήσεις και τις περιφέρειες. Δε χωράνε στη «δίκαιη» ανάπτυξή τους. Αυτή την «ανάπτυξη» οραματίζονται και οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες οι οποίοι κάνουν πως δε βλέπουν ότι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σαν δυσκολίες, στα ήδη πολλά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών μέσα από το εξανεμισμένο αγροτικό εισόδημα, τις ανύπαρκτες ιατρικές και άλλες υποδομές. Γι αυτό πρέπει να εκλεγούν όσοι περισσότεροι αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμους, να ενισχυθεί το ΚΚΕ στην ευρωβουλή, καθώς είναι η μόνη εγγύηση, η μόνη δύναμη που με ειλικρίνεια, σταθερότητα, συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να παίξει το ρόλο της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, η Χουστουλάκη Γενοβέφα, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέδειξε προβλήματα σχολικής στέγης, προσλήψεων  εκπαιδευτικών και γενικότερα εκπαιδευτικών αναγκών και κάλεσε να ψηφίσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση ΣΕ δήμο και Περιφέρεια για την ενδυνάμωση του κοινού αγώνα με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών στην εκπαίδευση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Ζαχαριουδάκης, ανέφερε: Όλοι όσοι σήμερα καμώνονται τους αντιπάλους τα έχουν ήδη βρει. Ο κοινός τους λόγος είναι η ανταγωνιστικότητα, η ανταποδοτικότητα, η υποβάθμιση και εν τέλει η ιδιωτικοποίηση μέρους ή συνόλου δημοτικών υπηρεσιών. Όσοι μιλάνε για ανάπτυξη, ξέχασαν τα χωριά και τις ανάγκες των κατοίκων τους. Όσοι μιλάνε για έργα, δεν έβαλαν ποτέ μπροστά τους τις ανάγκες του λαού. Όσοι μιλάνε για ενότητα δε βγάζουν κουβέντα για ανάγκη καταδίκης της Χρυσής Αυγής καθώς είναι γι αυτούς μια δεξαμενή ψήφων. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κάνουν κριτήριο ψήφου την εμπειρία τους, τη ζωή τους και να βάλουν στο δημοτικό συμβούλιο όσο πιο πολλούς αγωνιστές. Ειδικά η νεολαία του χωριού, να στηρίξει τον επίσης νεολαίο από τα Πηγαϊδάκια, Σφακιανάκη Αντώνη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κάνοντας την πραγματική διαφορά αυτή τη φορά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ