«Η Σεισμολογία στο Σχολείο: Πιλοτική εφαρμογή σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου» – Διημερίδα

Petite Perle 300×250

Διημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα: «Η Σεισμολογία στο Σχολείο: Πιλοτική εφαρμογή σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και της συμμετοχής της πόλης του Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 από τις 12:30 έως τις 14:30, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου, θα γίνουν σχετικές παρουσιάσεις από τον Δρ. Ιωάννη Καλογερά, Σεισμολόγο – Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για το φαινόμενο του σεισμού αλλά και για τις ιδιαίτερες πτυχές του προγράμματος. Η διημερίδα θα απευθυνθεί την Πέμπτη 16/5/2019 σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ την Παρασκευή 17/5/2019 σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου και στόχο έχει: την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στο φαινόμενο του σεισμού, την εγκατάσταση σεισμολογικών οργάνων για τη ενίσχυση επιχειρησιακών δράσεων πολιτικής προστασίας, την εκλαΐκευση σεισμολογικών εννοιών και τη σύνδεσή τους με τις γνώσεις του σχολείου, την εξειδίκευση των σχεδίων προστασίας έναντι του σεισμού στις σχολικές μονάδες, τη διάχυση των αποτελεσμάτων σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ