Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου: «Δεν έχουμε δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια»

Petite Perle 300×250

Η υποψήφια με την παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" μιλά για τους στόχους και το όραμα της

Ξεκάθαρη στη στόχευση της και στα θέλω της για το Δήμο Μαλεβιζίου την επόμενη ημέρα των εκλογών, είναι η υποψήφια με την παράταξη "Το Μαλεβίζι Μπορεί" Χρύσα Λυρώνη-Πάγκαλου.

Ανήκει κι αυτή στη νέα γενιά των υποψηφίων που δεν της αρέσει να εθελοτυφλεί και να είναι μοιρολάτρης, αλλά να πάρει μαζί με όλους όσοι έχουν διάθεση και όραμα για το Μαλεβίζι την κατάσταση στα χέρια και να την αλλάξουν.

Όπως είπε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη "Φωνή Μαλεβιζίου", εκείνο που κυρίως επιθυμεί για την επόμενη μέρα είναι η ενότητα, η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη των δημοτών. «Ένας ικανοποιημένος, χαρούμενος, ασφαλής και υπερήφανος δημότης είναι ο πρωταρχικός μου στόχος», μας λέει και το εννοεί.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και να ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

Πολλοί ήταν εκείνοι που με ρώτησαν "τι θέλεις τώρα να ασχοληθείς με το Δήμο;". Γεννήθηκα στο Δήμο Μαλεβιζίου, μεγάλωσα και μεγαλώνω τα παιδιά μου, εργάζομαι και έχω καθημερινή επαφή με τον κόσμο του Μαλεβιζίου.
Εργάστηκα στο Δήμο Γαζίου ως ειδικός συνεργάτης και γνωρίζω πως λειτουργούν τα πράγματα από όλες τις πλευρές. Παρατηρώντας τα γεγονότα τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνω ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει.
Δεν έχουμε δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια. Πρέπει η νέα γενιά αξιοποιώντας την εμπειρία των μεγαλυτέρων να αλλάξει τα κακώς κείμενα.
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά και η διάθεση μου να προσφέρω είναι ουσιαστική και χωρίς πολιτικό ή προσωπικό συμφέρον. Είναι υποχρέωσή μου από τη στιγμή που νιώθω έτοιμη και μπορώ, να συμμετέχω στην τοπική αυτοδιοίκηση για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για το τόπο που αγαπώ, για το Μαλεβίζι!

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να βρεθείτε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα; Τι σας έκανε να πιστέψετε πως είναι ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να πάει το Δήμο μπροστά;

Η αλήθεια είναι ότι προτάσεις δέχτηκα από πολλούς. Σέβομαι και εκτιμώ όλους τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνώ, ακούω τις απόψεις τους προσεκτικά, φιλτράρω την ουσία και αναλόγως ενεργώ.
Ο Μενέλαος Μποκέας είναι ένας νέος, άφθαρτος και καταξιωμένος άνθρωπος, με όραμα για το Μαλεβίζι.
Πιστεύω στις διοικητικές του ικανότητες και έχω πειστεί ότι είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για τη θέση του δημάρχου Μαλεβιζίου. Είναι πολιτικός νέας κοπής, ανοιχτός στο διάλογο, αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων και έχει όρεξη, πάθος και ιδέες βιώσιμες για αλλαγή στο τόπο που όλοι αγαπάμε.

Κινητήριος δύναμη "Το Μαλεβίζι Μπορεί"

Πώς οραματίζεστε το Δήμο Μαλεβιζίου μετά τις εκλογές σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξή σας;

Το Μαλεβίζι είναι ευλογημένος τόπος σε πολλούς τομείς. Αυτό που επιθυμώ την επόμενη μέρα είναι η ενότητα, η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη των δημοτών. Θέλω ένα Δήμο "παρών" καθημερινά στα προβλήματα του δημότη. Τα μεγάλα έργα, οι δρόμοι, τα σχολεία, οι αποχετεύσεις, η ενέργεια, τα σχέδια πόλης, οι αναπλάσεις των οικισμών, αποτελούν βασικά προβλήματα για τα οποία συνέχεια γίνεται λόγος. Όμως αυτό που επιθυμώ είναι η επαφή με το δημότη.

Να είμαστε κοντά όχι μόνο κατά τη προεκλογική περίοδο αλλά επί της ουσίας κοντά. Κοντά στα νέα παιδιά που ψάχνουν δουλειά, στα παιδιά που σπουδάζουν, στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στον επιχειρηματία, στο μαθητή, στο δάσκαλο, στον ηλικιωμένο, στον αγρότη, στον παραγωγό.

Να ακούμε τους δημότες και όλοι μαζί να κάνουμε το Μαλεβίζι, τον τόπο που αξίζουμε όλοι. Βασικός μου στόχος από τη θέση της δημοτικής συμβούλου θα είναι η επικοινωνία με τους δημότες, γιατί χωρίς τη συμβολή των δημοτών, των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το τόπο, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να πάει μπροστά. Ούτε τα μεγάλα, ούτε τα μικρά έργα.

"Το Μαλεβίζι μπορεί" να γίνει η κινητήριος δύναμη του Μαλεβιζιώτη και να τον κάνει ενεργό δημότη.Ο ικανοποιημένος, χαρούμενος, ασφαλής και υπερήφανος δημότης είναι ο πρωταρχικός μου στόχος.

Οι δημότες θα κρίνουν και στο τέλος θα επιλέξουν

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείτε πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την επερχόμενη δημοτική Αρχή ώστε να χρειάζεται αλλαγή της;

Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω τη νυν δημοτική Αρχή. Κοιτάζω μπροστά με τα σημερινά δεδομένα και πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν και να προχωρήσουν σε άλλη βάση. Δεν μου αρκεί το "κάτι έχει γίνει" . Μπορούμε να διεκδικούμε και να στοχεύουμε τα μέγιστα για τον τόπο μας.

Δεν ζητάμε αλλά σχεδιάζουμε, οργανώνουμε και απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν. Θεωρώ ότι η νυν δημοτική Αρχή είχε το περιθώριο όλα αυτά τα χρόνια να δείξει το έργο της και οι δημότες μπορούν να κρίνουν αν θέλουν να συνεχίσει ως δημοτική αρχή ή να δώσουν τα ηνία σε νέους και ικανότατους ανθρώπους, με ανοιχτά μυαλά που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Τα κριτήρια ψηφοφορίας θα πρέπει να αλλάξουν και ο κάθε δημότης να είναι ελεύθερος, χωρίς δεσμεύσεις και πιέσεις, να δώσει την ψήφο του στον άνθρωπο που πιστεύει και θεωρεί άξιο εκπρόσωπο του στο Δήμο. Είναι στο δικό τους χέρι!

Ποια είναι η Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου

Η Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου του Ανδρέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γεώργιο Ν. Πάγκαλο και μητέρα δύο παιδιών, του Νικολάου και της Βασιλείας. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΑΤΕΙ Κρήτης.

Έχει ολοκληρώσει το Προγράμματα Εκπαίδευσης Αμπελουργίας και Οινολογίας στο ΕΚΠΑ και Εμπορικής Διαχείρισης και Λογιστικής ELS.

Τη διετία 2000-2002 εργάστηκε ως βοηθητικό προσωπικό στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλεσσών.

Την περίοδο 2005-2006 ολοκλήρωσε την πρακτική της για την απόκτηση πτυχίου στον Δήμο Γαζίου. Επί τρία χρόνια (2007-2009) διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του δημάρχου του Δήμου Γαζίου.

Από το 2012 έως και σήμερα εργάζεται στους τομείς προβολής, προώθησης και διαχείρισης προσωπικού στην εταιρεία PagalosGroup η οποία δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό, ξενοδοχειακό και εμπορικό τομέα με έδρα το βιομηχανικό πάρκο Τυλίσου.

Επιπροσθέτως ασχολείται με τη μεταποίηση πρωτογενών προϊόντων ελαιολάδου και κρασιού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ