Μιχάλης Ξυλούρης: Να γίνει το Μαλεβίζι πρότυπο στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Ο Μιχάλης Ξυλούρης είναι υποψήφιος του συνδυασμού του Σπύρου Καλλέργη "Ενωμένο Μαλεβίζι

Ο Μιχάλης Ξυλούρης είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με επιτυχία με έναν από τους τομείς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας στο Μαλεβίζι, δηλαδή με την παραγωγή, συσκευασία, τυποποίηση και εμπορία παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων.

Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος με το συνδυασμό του Σπύρου Καλλέργη «Ενωμένο Μαλεβίζι» καθώς, όπως μας λέει, ονειρεύεται ο τόπος του να γίνει περιζήτητος και για να ζήσει κανείς αλλά και για να τον επισκεφθεί. Θεωρεί πως υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν για να πάρει το Μαλεβίζι τη θέση που του αξίζει.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και ν' ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

Αποφάσισα για πρώτη φορά να κατέβω στις εκλογές και να ασχοληθώ με τα κοινά, με τρόπο περισσότερο ενεργό και ο λόγος της απόφασης μου δεν είναι άλλος από τις πολλές και σοβαρές ανάγκες που βλέπω πως έχει το Μαλεβίζι αλλά και οι κάτοικοι του, οι οποίες δεν ικανοποιούνται.

Υπάρχουν ανάγκες για έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων του Δήμου που έχουν βαλτώσει και είναι ώρα άνθρωποι που έχουν διάθεση για δουλειά και προσφορά να ασχοληθούν με αυτές και να τις κάνουν πράξη.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να σταθείτε στο πλευρό του Σπύρου Καλλέργη;

Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Σπύρου Καλλέργη για τον τόπο του και η διάθεση του να παράξει έργο.
Τον γνωρίζω ως άνθρωπο και αν δει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πως πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας καλός δήμαρχος για το σύνολο των κατοίκων του Μαλεβιζίου, αντιπροσωπεύοντας όλους τους δημότες και οδηγώντας τον τόπο σε πρόοδο και ανάπτυξη.

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείται πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την απερχόμενη δημοτική Αρχή ώστε να χρειάζεται η αλλαγή της;

Πιστεύω ότι στα εννέα χρόνια που έχει υπηρετήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή το Μαλεβίζι έχουν γίνει έργα, δεν είμαι μηδενιστής, όμως όχι όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν και όχι με τους ρυθμούς που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα ο τόπος μας, αν και τουριστικός, να έχει μείνει πίσω.

Την ίδια ώρα οι Μαλεβιζιώτες υποχρεούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν ανταποδοτικές υπηρεσίες που δεν έχουν. Κι αυτό επειδή ο Δήμος δεν έχει κάνει τις απαραίτητες υποδομές που θα τους βοηθήσουν να παράξουν και να δημιουργήσουν.

Πως οραματίζεστε το Δήμο Μαλεβιζίου μετά τις εκλογές σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξη σας;

Οραματίζομαι το Δήμο Μαλεβιζίου ως ένα τόπο όπου όλοι θα έχουν όνειρο να κατοικήσουν και να επισκεφτούν μελλοντικά.
Είναι ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση και έχει τα ισχυρά χαρτιά του πρωτογενούς τομέα παραγωγής αλλά και του τουρισμού που του επιτρέπουν να γίνει πρότυπο στην Κρήτη και την Ελλάδα ολόκληρη, αρκεί να υπάρξουν άνθρωποι που θα σκύψουν πάνω του για να εργαστούν μεθοδικά γι αυτόν.

Ποιός είναι ο Μιχάλης Ξυλούρης

Γεννήθηκε το 1975 και η καταγωγή του είναι από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου. Είναι παντρεμένος με την Αγάπη Σκουλά από τα Ανώγεια και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, την Γεωργία, τον Ελευθέριο και την Αγγελική.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων και από το 1998 στην παραγωγή συσκευασία τυποποίηση και εμπορία αυτών των προϊόντων με την επωνυμία τυροκομικά προϊόντα (ΑΑ ΞΥΛΟΥΡΗΣ) στην ΒΙΟ-ΠΑ ΤΥΛΙΣΟΥ. Ζει μόνιμα στην Τύλισο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ