Συνάντηση κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με το ΔΣ του συλλόγου Αλατσατιανών

Petite Perle 300×250

Με το ΔΣ του συλλόγου Αλατσατιανών είχε συνάντηση την Τρίτη 14/5  αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου Γιώργο Σκεπάρνη στην οποία συμμετείχαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου Τάσος Χιώτης, Στέλλα Γαλατιανού καθώς και οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι του 4ου Νότιου Διαμερίσματος Ηρακλείου, Λιάπης Κώστας και Μανουσος Χατζιδάκης.

Στην συζήτηση που έγινε σε καλό κλίμα, τέθηκαν τα ζητήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο ως φορέα πολιτιστικής δημιουργίας και παράδοσης και αφορούν στην απουσία χρηματοδότησης από τον Δήμο καθώς όλα τα έξοδα των όποιων δραστηριοτήτων όπως ειπώθηκε από τα μέλη του ΔΣ καλύπτονται από εθελοντικές προσφορές. Επιπλέον, σημείωσαν την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην χρήση δημοτικών χώρων για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του συλλόγου ενώ σοβαρό θέμα έχει προκύψει και με το νεόκτιστο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου αφού ο δήμος ζητά από πολιτιστικούς φορείς να καταβάλλουν για την χρήση του υπέρογκα ποσά ακόμη και για την ώρα προετοιμασίας μια παράστασης.

Ο Γιώργος Σκεπάρνης επισήμανε την πραγματική ανάγκη να στηριχτούν οι πολιτιστικοί φορείς της πόλης, να χρηματοδοτούνται επαρκώς για τις δραστηριότητες τους, καθώς και ότι η χρήση του Πολιτιστικού κέντρου πρέπει να είναι δωρεάν και στην υπηρεσία του Ηρακλειώτικου λαού. Ο πολιτισμός όπως επεσήμανε δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα κάτι που υποστηρίζει μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καθώς οι υπόλοιποι 8 συνδυασμοί συμφωνούν στην λογική της ανταποδοτικότητας στις παρεχόμενες από το δήμο υπηρεσίες.

Επίσης το κλιμάκιο τόνισε πως θα στηρίξει το αίτημα των πολιτιστικών Συλλόγων των Μικρασιατών στο Ηράκλειο για την δημιουργία Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού που εκκρεμεί αρκετά χρόνια –συζητιέται από το 2012- αλλά ούτε η προηγούμενη ούτε η σημερινή δημοτική αρχή ασχολήθηκαν. Τέλος, σημείωσαν πως η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες του συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής που θα διεκδικούν την επίλυση και άλλων προβλημάτων που επισήμαναν οι εκπρόσωποι του ΔΣ, όπως η αξιοποίηση χώρων στις συνοικίες για να στεγάζουν πολιτιστικές δραστηριότητες, η βελτίωση των συνθηκών ζωής στις γειτονιές που είναι σε πολλές περιοχές παραμελημένες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ