Συνέντευξη του Γιώργου Πετούση στη "Φωνή του Μαλεβιζίου"

Petite Perle 300×250

Ο Γιώργος Πετούσης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό του Μενέλαου Μποκέα "Το Μαλεβίζι Μπορεί"

Ο Γιώργος Πετούσης είναι ένας νέος και δραστήριος επιχειρηματίας, γνωστός στην κοινωνία του Μαλεβιζίου και ειδικά στην περιοχή της Αμμουδάρας όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με την οικογένεια του.

«Να πάμε μπροστά»

Το ενδιαφέρον για τον τόπο του τον έσπρωξε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα Κοινά, αποφασίζοντας να κατέλθει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα, με τον οποίο, όπως μας λέει, μοιράζονται κοινά οράματα.

Τον ρωτήσαμε για την απόφαση του να δοκιμαστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το πώς επέλεξε να συστρατευθεί στην παράταξη του Μενέλαου Μποκέα αλλά και για τα κακώς κείμενα που θεωρεί πως πρέπει να αλλάξουν στον τόπο του και που λειτούργησαν καταλυτικά ώστε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των συνδημοτών του διεκδικώντας την ψήφο τους.

Εκείνο πάνω στο οποίο επέμεινε και υπογράμμισε σε όλους τους τόνους είναι πως το "Μαλεβίζι Μπορεί" και θα γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες αλλά και τόπος ευημερίας για τους δημότες του, για αυτό άλλωστε επέλεξε το Μαλεβίζι ως έδρα των επιχειρήσεων του.

Ως νέος άνθρωπος δείχνει να θέλει να πάρει την τύχη του τόπου του στα χέρια του και να μην μεμψιμοιρεί αλλά ν' αναλάβει, δράση μαζί με συνυποψήφιους του που μοιράζονται τα ίδια οράματα.

Γιατί αποφασίσατε να κατέλθετε στις εκλογές και ν ασχοληθείτε με τα κοινά; Είναι η πρώτη σας φορά;

Αποφάσισα να κατέλθω γιατί από ότι γνωρίζετε οι επιχειρήσεις της οικογένειας μου βρίσκονται στο Μαλεβίζι. Απασχολούμε πάνω από 120 άτομα προσωπικό οπότε φυσικά με ενδιαφέρει αυτός ο τόπος, με ενδιαφέρει να δω επιτέλους ευημερία και ανάπτυξη σε αυτό τον Δήμο, να γίνει ένας δήμος πρότυπο, όπως του αξίζει. Δυστυχώς μέχρι σήμερα μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει προσφέρει σε αυτό τον τόπο.

Το γνωρίζω από πρώτο χέρι καθώς ο πατέρας μου υπηρετούσε εδώ και χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και παρόλο που πάλεψε για το αντίθετο, έβλεπε πως ο σκοπός του εκάστοτε δημάρχου ήταν την ημέρα της εκλογής του πώς θα κέρδιζε τις επόμενες εκλογές, τι ψηφοθηρικά μέσα θα χρησιμοποιούσε για να είναι ισόβιος δήμαρχος και ποτέ η πρόοδος αυτού του τόπου.

Αποφάσισα λοιπόν να κατέβω για πρώτη φορά υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές καθώς μιλώντας με νέους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερους, με περισσότερη εμπειρία που ο καθένας έχει διαπρέψει στον τομέα του, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να πάρουμε την τύχη του τόπου, του τόπου που θα ζήσουν τα παιδιά μας, στα χέρια μας.

Σας υπόσχομαι, παρόλο που είναι η πρώτη φορά για τους περισσότερους από εμάς, πως δεν θα υπάρξει δεύτερη εάν αποτύχουμε. Εξάλλου κανείς από εμάς δεν συμμετέχει για κανένα άλλο σκοπό εκτός από το να δει επιτέλους το τόπο μας να προοδεύει και να λειτουργεί με Ευρωπαϊκά πρότυπα όπως του αρμόζει.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε να σταθείτε στο πλευρό του Μενέλαου Μποκέα; Τι σας έκανε να πιστέψετε πως είναι ο άνθρωπος εκείνος που μπορεί να πάει το Δήμο μπροστά;

Με τον Μενέλαο είχαμε τα ίδια οράματα για αυτόν τον τόπο. Είδα ένα άνθρωπο νέο, δραστήριο, εύστροφο με όρεξη για δουλειά, γιατί θέλει δουλειά αυτή η θέση και μόνο αυτοί που έχουν δουλέψει στη ζωή τους ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, χωρίς να αρκούνται σε υποσχέσεις.
Ο Μενέλαος, και όλοι εμείς που τον στηρίζουμε, έχουμε όνειρα για το Μαλεβίζι και γνωρίζουμε τις ανάγκες του σήμερα και τις προοπτικές του αύριο.

Πως οραματίζεστε το Δήμο σε περίπτωση που κερδίσει η παράταξη σας;

Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει όλες τις προδιαγραφές να πάει μπροστά. Έχει τουρισμό, έχει αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία και βιομηχανία. Όποιος "παντρέψει" αυτούς τους τομείς, αυτή άλλωστε είναι και η προτεραιότητα του συνδυασμού μας, έχει βάλει την βάση. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες.

Χωρίς αυτές πάμε στα… τυφλά. Και πιστέψτε μας, έχουμε υποψήφιους συμβούλους που είναι ικανοί και πλήρως καταρτισμένοι για να τα καταφέρουμε. Θέλει κάθετους δρόμους από Αμμουδάρα, Γάζι, Αγία Μαρίνα, ΤΕΙ, Πανεπιστήμιο. Θέλει σχέδιο πόλης, που το ακούω 30 χρόνια, και σχέδιο δεν βλέπω.

Θέλει αντιπλημμυρικά έργα γιατί μόνο από τύχη έχουμε αποφύγει το να μην πνιγούμε. Θέλει κάθε χωριό σωστό προγραμματισμό, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του, να μελετηθεί και γιατί όχι κάποια από αυτά να χαρακτηριστούν παραδοσιακοί οικισμοί.

Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τον τουρισμό καθώς είναι πηγή ζωής και πηγή οικονομικής ενίσχυσης του κάθε παραγωγού, του κάθε κτηνοτρόφου, του κάθε εμπόρου, του κάθε ξενοδόχου και προπάντων των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργούνται. "Το Μαλεβίζι Μπορεί" και θα γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες αλλά και τόπος ευημερίας για τους δημότες του.

Αδιαφόρησαν για την Αμμουδάρα

Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείται πως δεν έγιναν ή έγιναν λάθος από την απερχόμενη δημοτική Αρχή ώστε να χρειάζεται αλλαγή της;

Λάθη δικαιούμαστε να κάνουμε όλοι. Εδώ όμως, στην περίπτωση του Μαλεβιζίου μιλάμε για πλήρη αδράνεια. Να μιλήσω για τον ανύπαρκτο φωτισμό ενώ χρέωσαν τους δημότες με 3.500.000 ευρώ; Να μιλήσω για την άσφαλτο που ρίχνουν προεκλογικά και σε ένα μήνα χορταριάζει;

Είναι λεφτά των δημοτών που πάνε χαμένα, ενώ θα μπορούσαν στην διάρκεια της τετραετίας με μελέτες να γίνουν τα έργα σωστά. Να μιλήσω για τους πλημμυρισμένους και απροσπέλαστους δρόμους ή για την περιοχή μου, την Αμμουδάρα, μία καθαρά τουριστική περιοχή που ο τουρίστας για να κυκλοφορήσει βράδυ, ειδικά στα στενά, πρέπει να ανάβει φακούς για να φτάσει στο ξενοδοχείο του, αν δεν πέσει σε καμιά λακκούβα;

Να μιλήσω για ένα φυσικό πλούτο, τον Αλμυρό που θα μπορούσε να είναι τόπος έλξης και είναι χώρος σκουπιδιών; Είναι πάρα πολλά αυτά που θα μπορούσα να αναφέρω.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πετούσης

Γεννήθηκε το 1977 στον Καναδά όπου είχαν μεταναστεύσει οι γονείς του. Ένα χρόνο μετά επιστρέφουν οικογενειακώς και αποφασίζουν να ζήσουν μόνιμα στο Γάζι όπου δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης ιδρύοντας την πρώτης τους ταβέρνα. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Γάζι.

Παντρεύτηκε την Ζωή Παπανικολάου με την οποία απέκτησε δύο κόρες την Μαρίνα και την Αναστασία, μετακομίζοντας στην Αμμουδάρα.

Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ασχολείται από νεαρή ηλικία με τον χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Η ομώνυμη πλέον οικογενειακή Ταβέρνα "ΠΕΤΟΥΣΗΣ" μετακομίζει στην Αμμουδάρα σε ιδιόκτητο οικόπεδο και το 2004 ιδρύεται και το ξενοδοχείο ΠΕΤΟΥΣΗΣ.

Όντας ανήσυχο πνεύμα και προοδευτικός άνθρωπος, το 2000 παράλληλα με την εστίαση, ιδρύει με τον αδερφό του Βασίλη την δική τους επιχείρηση το καφέ μπαρ "ΣΑΛΟΥΝ", η οποία γνωρίζει τεράστια επιτυχία την εποχή εκείνη.

Καθώς όμως οι υποχρεώσεις της οικογενειακής επιχείρησης μεγαλώνουν και προβλέποντας την άνοδο του τουριστικού κλάδου, αποφασίζει να ασχοληθεί πιο ενεργά με τον τομέα αυτό.

Το 2006 ιδρύει, με τον αδερφό του Βασίλη και την αδερφή του Ζαχαρούλα, την ΜΙΝΟΑΝ ΓΚΑΖ ΑΕ, μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγραερίου στην ΒΙΠΕ Τυλίσου.

Το 2008 ιδρύουν και την ΚΡΕΤΑ ΓΚΑΖ ΑΕ με δραστηριότητα στην εμπορία, χύμα και εμφιαλωμένου υγραερίου, έχοντας πια κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο της κρητικής αγοράς.

Ερασιτεχνικά ασχολείται με το TAE KWON DO και το κυνήγι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ