Ε. Σχοιναράκη: «100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Τιμούμε και θυμόμαστε»

Petite Perle 300×250

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, , παρευρέθη στην επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος με τη συμμετοχή και του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων, δήλωσε :
«Η 19ηΜαΐου αποτελεί Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και ταυτόχρονα επέτειο τιμής, διότι με τον αγώνα τους και παρά τον διωγμό και τις σκληρές δυσκολίες που πέρασαν, κατάφεραν να γίνουν γρήγορα ενεργό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Την Ημέρα αυτή οφείλουμε να τη θυμόμαστε και να τιμούμε τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν απέναντι σε όλους αυτούς που είχαν ως στόχο την εξολόθρευση του ελληνισμού και του χριστιανισμού.

Σήμερα, όλες και όλοι τιμούμε την μνήμη τους και απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών μας ως οφειλόμενη τιμή και δικαίωση. Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί ιστορικό παράδειγμα ενός λαού που αντιστάθηκε, αγωνίστηκε, επιβίωσε και δεν θα ξεχάσει ποτέ τις ρίζες του.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ