Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» ο Σωκράτης Βαρδάκης

Petite Perle 300×250

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» στην Αλικαρνασσό επισκέφτηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις σημαντικές δράσεις των προστατευόμενων εργαστηρίων του Κέντρου (Υφαντικής, Μαγειρικής, Κηπουρικής, Χειροτεχνίας Κεραμικής και Εικαστικών Τεχνών), καθώς και το πρόγραμμα των ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων που αναπτύσσονται για την ενίσχυση της αυτονομίας των 50 περίπου άτομα με αυτισμό ή/και νοητική υστέρηση που φιλοξενεί το κέντρο. Στην συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του Κέντρου κ. Χρήστο Τζαμούση και τον Υποδιευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη, ενημερώθηκε για τις πολύ σημαντικές πολύπλευρες δράσεις που αναπτύσσει το Κέντρο. Στόχος των δράσεων είναι η ενδυνάμωση, η προαγωγή της αυτονομίας αλλά και της διασφάλισης του δικαιώματος στην ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσω των τριών ΣΥΔ (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) που η «Ζωοδόχος Πηγή» λειτουργεί στο Ηράκλειο.

Με αφορμή και την ερώτηση που ο κ. Βαρδάκης κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τις δομές ΚΔΗΦΑμεΑ και ΣΥΔ (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) οι εκπρόσωποι του Κέντρου υπογράμμισαν την σημασία της άμεσης αποπληρωμής των αναδρομικών του Ειδικού Νοσηλίου – Τροφείου των ΣΥΔ και της εκκαθάρισης των υποβληθέντων δαπανών από τους φορείς που λειτουργούν ΚΔΗΦΑμεΑ.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης διευκρίνισης για τις ειδικές θεραπείες των δικαιούχων ατόμων άνω των 21 ετών, καθώς και των ατόμων ΑμεΑ με νοητική υστέρηση των οποίων η οικογένεια είναι ανασφάλιστη.

Ο κ. Βαρδάκης αφού συνεχάρη τους εκπροσώπους του Κέντρου «Ζωοδόχος Πηγή» αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες του, για το σημαντικό έργο που επιτέλουν, υπογράμμισε την διάθεση του να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων τους. Δήλωσε τέλος ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την απρόσκοπτη πρόσβαση στις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουν οι δομές ΚΔΗΦΑμεΑ και ΣΥΔ σε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ