«Θα ψηφίσω τον κουμπάρο μου»

Petite Perle 300×250

Θα ψηφίσω τον κουμπάρο μου. Έτσι μου είπε ένας πολύ καλός μου φίλος.Θα βοηθήσει την περιοχή σου;Τον ρώτησα αμέσως μετά. Μπα,μου λέει. Θα νοιαστεί για τα καθημερινά σου προβλήματα; Ξαναρώτησα. Μπα, μου απάντησε. Τότε γιατί θα τον ψηφίσεις; Επέμεινα να ρωτώ εγώ. Ε, κουμπάρος μου είναι, δεν γίνεται να μην τον ψηφίσω.

Στην λέξη «κουμπάρος», βάλε όποια άλλη θέλεις, κουνιάδος, φιλαράκι, σύντεκνος, νύφη, θεία, μπατζανάκης, πεθερός, συμπεθέρα κλπ. η λίστα είναι ατελείωτη. Έτσι λειτουργεί στην πλειοψηφία του ο ψηφοφόρος, με αποτέλεσμα οι δήμοι να παραπαίουν. Γεμίζουν οι δημοτικές υπηρεσίες «γνωστούς μας», που μετά τις εκλογές δεν σου δίνουν σημασία και άνθρωποι με κατάρτιση και όρεξη να προσφέρουν αλλά που δεν διαθέτουν μεγάλο σόι και κύκλο γνωριμιών, να μην εκλέγονται.

Στον παραβάν, που μπαίνεις με τα ψηφοδέλτια και τον φάκελο,είσαι μόνος του, ούτε κάνεις συγγενείς σε βλέπει, ούτε κανείς που του «έχεις υποχρέωση». Είσαι μόνο εσύ και η ψήφος σου, μια ψήφος που θα επηρεάσει την ζωή την δική σου, των παιδιών σουκαι όλων όσων αγαπάς για τα επόμενα 4 χρόνια. Ο καθένας μας ας αναλάβει την ευθύνη του.

*Ο Κωνσταντίνος Σύρμος, είναι συγγραφέας/στιχουργός, γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δημοτική παράταξη «Ενωμένο Μαλεβίζι»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ