Δήλωση του Δ. Βρύσαλη για το 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων

Petite Perle 300×250

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣΤΕ) για το 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η φημολογούμενη απόφαση του ΣΤΕ για το 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις πολιτικές των μνημονικών περικοπών των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση και με την τοποθέτηση των συνηγόρων – εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη συνεδρίαση του ΣΤΕ,  που έλεγαν ότι η περικοπή αυτή έγινε για να σωθεί ο 12ος μισθός! Θυμίζουμε ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου αναβίωσαν από την κυβερνητική πλευρά η λάσπη και ο κοινωνικός αυτοματισμός ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους, που διεκδικούσαν δικαστικά τους 2 από τους 6 μισθούς που χάσαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης! Πρόκειται δηλαδή για απόφαση που ταυτίζεται με όλες τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε Συνταγματικά τα Μνημόνια!

Αποδεικνύεται ότι οι αποφάσεις των συγκεκριμένων δικαστηρίων κινούνται και δεσμεύονται από τα αντιλαϊκά πλαίσια, που καθορίζουν οι "δημοσιονομικοί στόχοι" και τα ματωμένα πλεονάσματα. Υπηρετούν τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, παρά τους όποιους ελιγμούς και τα ψίχουλα που ορισμένες φορές αναγνωρίζουν και που παρέχονται από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις προεκλογικά, στη λογική "σου παίρνω 10 σου επιστρέφω 1".

Η απόφαση του ΣΤΕ αποδεικνύει ότι στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών δεν αρκούν από μόνες τους οι δικαστικές προσφυγές και η αναμονή δικαστικών αποφάσεων. Χρειάζεται πρώτα απ' όλα συλλογική πάλη και διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών μας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, δεν πρέπει να είναι "περασμένα ξεχασμένα" όλα όσα μας πήραν πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης αλλά και μετά από αυτήν! Καμία δικαστική απόφαση δε πρέπει να σταθεί εμπόδιο για τη διεκδίκηση των απωλειών, όλων όσων δηλαδή είχαν κατακτηθεί με αγώνα και θυσίες!

Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή είναι η πολιτική καταδίκη σε όλες τις κάλπες των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των υποψήφιων τους στην Περιφέρεια Κρήτης, στο δήμο Ηρακλείου και στους υπόλοιπους δήμους. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κρήτης, στο δήμο Ηρακλείου και στους υπόλοιπους δήμους.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ