Άρης Σαλούστρος: Εμπιστεύομαι την κρίση των πολιτών

Petite Perle 300×250

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη

Αν κάποια καρέκλα είναι "ηλεκτρική" στο Δήμο εκτός του δημάρχου, είναι αυτή του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών.

Σε αυτήν τα τελευταία χρόνια κάθεται ο Άρης Σαλούστρος, που επιπλέον επιβαρύνθηκε και με το νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με τα ζητήματα των έργων και των πολιτών και μπορεί να δεχθεί και μέχρι 300 (!) τηλεφωνήματα την ημέρα.

Ωστόσο, όλη αυτή η διαδρομή όπως δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στη "Φωνή του Μαλεβιζίου", μπορεί να μην είναι εύκολη, είναι όμως συναρπαστική, και αυτό οφείλεται στον Κώστα Μαμουλάκη, που είναι όπως αναφέρει κεφάλαιο για αυτό τον τόπο, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Επίσης συμπληρώνει, ότι ο δήμαρχος είναι έμπειρος, αξιόπιστος, εργατικός και κυρίως δίκαιος
«Ξέρει να κινηθεί σε κάθε περίπτωση. Γνωρίζει απ' έξω κι ανακατωτά πως λειτουργεί το κεντρικό κράτος και ως πολιτικός μηχανικός, αντιλαμβάνεται αμέσως την τεχνική λεπτομέρεια κάθε έργου. Με τις προσωπικές του επαφές, μας άνοιξε πολλές φορές κλειστές πόρτες. Δουλεύει περισσότερο απ' όλους μας. Ακούραστος, θετικός, έχει τον τρόπο του και καταφέρνει πάντα αυτό που θέλει. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, είναι ένα κεφάλαιο για τον τόπο μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας που να διαφωνεί σε αυτό», σημείωσε με έμφαση.

Ο αγώνας μας είναι έντιμος και ειλικρινής

Πώς θα κρίνατε τη μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής Αρχής;

«Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κρίνω εγώ, μας κρίνει όλους ο πολίτης και γενικότερα όπως έχετε καταλάβει, εμείς δεν μιλάμε ιδιαίτερα, δουλεύουμε όμως πολύ. Όλη η ομάδα της δημοτικής Αρχής».

Εσείς όμως πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα;

«Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο, εχθρός όμως του καλού, είναι το καλύτερο. Και το πρόγραμμά μας ακόμα εξελίσσεται. Την περίοδο 2011-2018, μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τονίζω ξανά, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε έργα υποδομών που έλειπαν από το Μαλεβίζι. Βελτιώσαμε το θέμα της σχολικής στέγης με νέα σχολεία, λύσαμε το πρόβλημα της λειψυδρίας με τις μονάδες αφαλάτωσης, προστατέψαμε το περιβάλλον με πολλές μονάδες βιολογικού καθαρισμού, ολοκληρώσαμε περισσότερα από 1500 έργα, δράσεις και παρεμβάσεις σε ολόκληρο το Μαλεβίζι. Συνεχίζουμε όπως λέει και ο δήμαρχος μας, μετά τα μεγάλα και σπουδαία, σειρά έχουν τα καθημερινά και σημαντικά».

Είμαστε λίγο πριν την ετυμηγορία των δημοτών πως τα βλέπετε τα πράγματα;

«Με το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη μπροστάρη, όλους τους συναδέλφους της δημοτικής Αρχής και φυσικά τη νέα, δυναμική και ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα των νέων υποψηφίων, δίνουμε έναν αγώνα έντιμο και ειλικρινή. Κάνουμε τον απολογισμό μας στους πολίτες, καταθέσαμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και πλέον, αναμένουμε την ετυμηγορία τους.
Από τις καθημερινές επαφές που κάνουμε με τους συμπολίτες μας, πιστεύω ότι η αναπτυξιακή πορεία του Μαλεβιζίου θα συνεχιστεί. Ο κόσμος δεν γνωρίζει απλά, αλλά ζει όλα αυτά τα έργα που έχουν γίνει την περίοδο από το 2011 μέχρι σήμερα, απολαμβάνει τα οφέλη τους, γνωρίζει το τι ακολουθεί και είμαι πεπεισμένος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη εντολή για να συνεχίσουμε να υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που γνωρίζει, αναμένει και καλύπτει τις ανάγκες του».

Ο Μαλεβιζιώτης έχει κρίση

Ποιος είναι ο δικός σας, προσωπικός στόχος;

«Μόνο μου μέλημα, είναι να προσφέρω στον τόπο. Όπως και όσο μπορώ. Με αυτό κατά νου πολιτεύτηκα, έτσι και συνεχίζω. Με ανοικτά μάτια και αυτιά, με όρεξη και ενθουσιασμό και πλέον και με μια μικρή εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, που νομίζω ότι μπορεί να με κάνει λιγάκι πιο ωφέλιμο για τον τόπο μας. Γι' αυτό ζητάω την ψήφο των συμπολιτών μου και με ειλικρίνεια τους λέω ότι εφόσον επιλέξουν να συνεχίσει ο Κώστας Μαμουλάκης στο τιμόνι του Δήμου και αποφασίσουν να είμαι κι εγώ στο νέο δημοτικό συμβούλιο, θα κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους».

Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών;

«Eίμαι απόλυτα αισιόδοξος. Κι αυτό, γιατί ξέρω καλά ότι ο Μαλεβιζιώτης έχει κρίση. Βλέπει και αποφασίζει. Δεν αρκείται από παχιά λόγια και τις υποσχέσεις. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και πιστεύω ότι δεν θα θελήσει να πειραματιστεί ή να χαθεί πολύτιμος χρόνος από το δημοτικό έργο. Γι' αυτό και θα δώσει την ευκαιρία στον Κώστα Μαμουλάκη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Όλα τα έργα είναι σημαντικά

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το πιο σημαντικό έργο για εσάς;

«Κάθε έργο που κατασκευάσαμε, είχε τη σημασία του. Για παράδειγμα το ΚΑΠΗ των Γωνιών για κάποιον μπορεί να μην λέει κάτι, για τους ηλικιωμένους των Γωνιών όμως, είναι το κορυφαίο. Ο νέος παιδικός σταθμός της Αμμουδάρας μπορεί να αφήνει αδιάφορο έναν κάτοικο ορεινού οικισμού, για τις οικογένειες όμως της περιοχής, είναι το Α και το Ω. Με αυτόν τον τρόπο, νομίζω θα συμφωνήσετε, όλα τα έργα είναι σπουδαία για τους κατοίκους στους οποίους απευθύνονται. Κι αυτός ήταν ο στόχος μας: Να κάνουμε έργα χρήσιμα και ωφέλημα για τους πολίτες τους Μαλεβιζίου. Τις γυναίκες και τους άνδρες. Τους μικρούς και τους μεγάλους. Τους επιστήμονες και τους αγρότες. Για όλους!»

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο έργο που ακόμα δεν κάνατε;

«Πολύ καλή ερώτηση… Νομίζω τα σχέδια πόλης. Δύσκολες διαδικασίες, τεράστια η γραφειοκρατία, έχουν όμως ξεμπλοκάρει και βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. Και με το που ολοκληρώνονται, ειδικά σε περιοχές "παρθένες" μας ανοίγουν τις προοπτικές για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων.
Με πλατείες, πάρκα, σχολεία, με όλα όσα χρειάζεται μια σύγχρονη και οργανωμένη πόλη. Και θα πω και ένα ακόμα: Την ανάπλαση της Αμμουδάρας. Καταφέραμε, μέσα από έναν πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και πήραμε στα χέρια μας μια εξαιρετική μελέτη. Ψάχνουμε το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης, είμαστε έτοιμοι για μια ευρεία διαβούλευση με κατοίκους και επιχειρηματίες και να είστε σίγουροι ότι τη νέα περίοδο, αυτό το πρόγραμμα θα βρεθεί και η Αμμουδάρα δε θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που είναι σήμερα»
.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ