Δήλωση του Δ. Βρύσαλη για την σημερινή επίσκεψη Πολάκη στο Βενιζέλειο

Petite Perle 300×250

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Βρύσαλης με αφορμή την σημερινή επίσκεψη Πολάκη στο Βενιζέλειο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βαδίζοντας προς τις εκλογές, το υπουργείο Υγείας, επιχειρεί με επικοινωνιακά τρικ και αντίστοιχες φιέστες να δώσει την εικόνα της σταθεροποίησης του συστήματος υγείας, ακόμα ίσως και της βελτίωσής του. Γιατί άραγε αποκρύπτουν ότι η δημιουργία του ξενώνα του Βενιζελείου για τους συνοδούς των ασθενών έγινε από τα ίδια έσοδα του νοσοκομείου, των εργαζομένων αλλά και δωρεές τρίτων και όχι αποτέλεσμα της κρατικής μέριμνας και ευθύνης.

Επιπλέον, η επέκταση  του  Βενιζελείου προφανώς θα δώσει ανακούφιση στους ασθενείς. Την ίδια ώρα όμως δεν είχε προβλεφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ο ιατρικοτεχνολογικος εξοπλισμός, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και έτσι θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά να βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης ενώ να μετακυλιστεί η λειτουργία του στο ήδη εξαντλημένο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, τεχνικοί, τεχνολόγοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση) του Βενιζελείου δεν πρέπει να γίνουν συνένοχοι στην υποκρισία – την κοροϊδία, να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τις φιέστες κυβέρνησης-7ης ΥΠΕ-διοίκησης του νοσοκομείου.

Καλούμε τους Ηρακλειώτες να μην δώσουν συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους ασθενείς και τους εργαζομένους να μην εξαπατηθούν από την προσπάθεια που εντείνεται από την πλευρά της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι δήθεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση επιδιώκει, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για άγριες περικοπές στην Υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη, και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει, όχι μόνο να μην εμποδιστεί, αλλά να επιβραβευτεί και από πάνω.

Από κοντά και η τωρινή δημοτική αρχή Ηρακλείου, η προηγούμενη αλλά και όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που στηρίζουν πλήρως τον θεσμό των ΤΟΜΥ και τα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης στον σχεδιασμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Ένα θεσμό υποστελεχωμένο σε ανθρώπινο δυναμικό, στον οποίο κυριαρχούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η κινητικότητα ιατρών από Κέντρα Υγείας σε ΤΟΜΥ για τη κάλυψη των κενών, η υποβαθμισμένη υλικοτεχνική υποδομή κα.

Καλούμε τους Ηρακλειώτες να καταψηφίσουν όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και παρατάξεις που ουσιαστικά βάζουν πλάτη και στηρίζουν την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Να διεκδικήσουν την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με μόνιμους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα για όλους,  χωρίς πλαφόν, πληρωμές ασθενών και περικοπές.

Να δώσουν μήνυμα αντίδρασης στις εκλογές της 26ης Μάη και να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Κρήτης και στο δήμο Ηρακλείου που είναι η μοναδική δύναμη που θα υποστηρίξει τα συμφέροντα του λαού την επόμενη μέρα.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ