Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ της Χρυσάνθης στην Ειδική Αγωγή

Petite Perle 300×250

Έγραψε ο Χαράλαμπος Κοκολάκης, Εκπαίδευτικος – Φιλόλογος.

 Η κ. Σεληνιωτάκη είναι ένα εξαιρετικό και αξιαγάπητο πλάσμα που κερδίζει τους πάντες που μπορεί να τη συναντήσουν.

Αποτελεί μια αξέχαστη και ανεξίτηλη προσωπικότητα βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων των παιδιών που έχει διδάξει αλλά και στους υπόλοιπους μαθητές των ΕΠΑΛ από την καθημερινή συναναστροφή τους στα διαλείμματα, στις εφημερίες και στις ποικίλες δράσεις σχολείων που έχει υπηρετήσει και στις οποίες συμμετείχε ενεργά καθώς και στις εκδρομές που έχει συνοδεύσει.

Όσον αφορά το εκπαιδευτικό της έργο η Χρυσάνθη μας ήταν πάντα με το χαμόγελο, με όρεξη και προθυμία να διδάξει τόσο την ενδεδειγμένη από το Υπουργείο Παιδείας ύλη όσο και να προσπαθεί να πείσει τους Νέους να έχουν ένα Ηθικό Βίο και να αποτελούν με κάθε τρόπο πρότυπα Νεολαίας, καλής Διαγωγής και Παραδείγματα προς μίμηση.

Μετά από 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο τις Ειδικής Αγωγής η ίδια η Χρυσάνθη δηλώνει ότι είναι μεγάλη ευλογία απ' το Θεό να αξιώνει σ' έναν άνθρωπο είτε να είναι γονιός είτε Εκπαιδευτικός ενός παιδιού με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ… Μπορεί να του δοθεί η ευκαιρία να δει το πραγματικό νόημα της ζωής και να γίνει καλύτερος ΑΝΘΡΩΠΟΣ… Δύσκολη δοκιμασία – ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΊΑ….

Δυο μάτια καθρέφτες, ένα γέλιο φυσικό, από τα λίγα που μπορείς να συναντήσεις και μια αθωότητα που δεν αποσκοπεί πουθενά. Κι αν με το πρώτο άκουσμα φαντάζουν απίθανα, ας φέρουμε στο μυαλό μας ένα παιδί. Η μοναδική οντότητα που πηγάζει καλοσύνη χωρίς να ζητά τίποτα και κυρίως χωρίς να επιδιώκει την κακία, είναι το παιδί.

Και για όσους έχουν την τύχη να δουλεύουν με παιδιά, η παιδική γαλήνη αποτελεί γιατριά. Γιατί μέσα σε μια μέρα που η διάθεσή σου ασθενεί, σε μια μέρα που τα πρωινά παλεύεις με τις αντοχές σου και την άρνησή σου, μια συνάντηση με τα παιδιά, κατά έναν περίεργο τρόπο σε αναγεννά. Αυτή η συνεχής ζωντάνια τους είναι τόσο ισχυρή που στη μεταδίδουν κι ας μη θες. Κι ας έχει βυθιστεί στη θλίψη σου και στη μιζέρια σου, ένα παιδικό αστείο σε κάνει να χαμογελάς. Κι είναι ίσως από τα λιγοστά χαμόγελα που μπορούν να είναι αληθινά ακόμα και στις μαύρες σου, που δεν προσποιείσαι ότι είσαι καλά.

Ένα σωρό απορίες που σου φαίνονται αστείες και μια ακατάπαυστη ανησυχία για τα πάντα είναι ενίοτε χαραγμένα στα πρόσωπά τους. Κι εκεί που νομίζεις πως με τα παιδιά τα 'χεις δει όλα, έρχεται πάντα εκείνη η στιγμή που καταφέρνουν να σ' εκπλήξουν χωρίς αύριο. Δείξε τους μια εικόνα και ζήτα να στην ερμηνεύσουν. Η ζήλια που νιώθεις από τη φαντασία που κινητοποιούν για να απαντήσουν, δεν περιγράφεται.

Και τα θαυμάζεις. Μα κυρίως σου λείπεις εσύ. Σου λείπει αυτό που κάποτε ήσουν, που κάποτε όλοι ήμασταν κι έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Και δεν είναι η ηλικιακή φθορά που σε τρώει, αλλά τα όσα έγινες χωρίς να ερωτηθείς. Είναι όλα εκείνα που η παιδική φωνή μέσα σου δε θα ενέκρινε κι όμως για κάποιο λόγο τα "κανες. Κι έσπασες τα μούτρα σου.

Και τότε ζητάς κι εύχεσαι πιο πολύ από ποτέ να μπορούσες να πετάξεις όπως πίστευες σαν παιδί και να κατακτήσεις τα πάντα. Γιατί όταν ήσουν παιδί ονειρευόσουν. Ε λοιπόν, αυτούς τους παιδικούς σου οραματισμούς βλέπεις στα μάτια των παιδιών. Δες τα για λίγο στα μάτια κι ίσως δακρύσεις για όσα δεν είσαι πια. Με λίγα λόγια, όλα όσα υπολειπόμαστε οι μεγάλοι, όλη την αλλοτρίωσή μας, την αναπληρώνουν με απεριόριστη αλήθεια τα παιδιά.

Ακόμα κι όταν γίνονται άτακτα, όταν στην τάξη σου προκαλούν πραγματικά τις αντοχές με την παιδική τους ανωριμότητα, δεν υπάρχει περίπτωση όταν τα θυμηθείς μετά να μη χαμογελάσεις με νοσταλγία. Αν δεν είναι ήρωες αυτά τα πλασματάκια που σου σπάνε τα νεύρα την ίδια ώρα που σου εκπέμπουν γαλήνη στα όρια νιρβάνας, τότε τι;

Όσοι δουλεύουν με παιδιά ξέρουν καλά πως τα ουσιαστικά μαθήματα λαμβάνονται από τα παιδιά στους δασκάλους. Κι είναι λειτούργημα να τους δίνεις αξίες. Αυτές οι αξίες που από κάποιους καταρρίφθηκαν, είναι ευλογία να ξέρεις ότι εσύ τις έχεις μεταδώσει κάπου αλλού. Γιατί είναι όλα θέμα αλυσίδας. Κι εσύ απλώς πιστεύεις ότι η αλυσίδα θα σπάσει όσο το δυνατό πιο αργά. Τους κρατάς το χέρι και παίρνεις πολύτιμα μαθήματα από την αύρα τους και κυρίως από τον τρόπο που λύνουν τα ανύπαρκτα προβλήματά τους.

Ακόμα κι αυτούς που τα πολλά χρόνια εργασίας με τα παιδιά τους προκάλεσαν κούραση, μια προσπάθεια να εισέλθουν στον κόσμο ενός παιδιού μπορεί να τα λύσει όλα. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά προστάζουν κι οι πιο ενδόμυχοι στόχοι σου.

Ένας παιδικός κόσμος είναι ένας μικρόκοσμος τελειότητας που κανονικά δε θα έπρεπε κανείς ν΄αγγίζει. Κι όμως δεκάδες παιδικά κλάματα πνίγονται και αμέτρητες παιδικές χαρές δεν προλαβαίνουν καν να ολοκληρωθούν. Γιατί στο βωμό της σαπίλας της ψυχής των μεγάλων θυσιάζονται τα πιο αθώα οράματα. Και τόσο απλά εξαλείφεται κάθε ελπίδα.

Η Χρυσάνθη μας , η κ. Σεληνιωτάκη όπως την αποκαλούμε πλέον πάντα ήταν κοντά στους ΝΈΟΥΣ. Ώντας η ίδια ΝΕΑ αγαπάει τους νέους και τους βοηθάει πάντα με τον τρόπο της.

Πάντα ήταν κοντά τους, μαζί τους, συμπαραστάτριά τους.

 'Οντας η ίδια ΝΕΑ αγαπάει τους νέους και τους βοηθάει πάντα με τον τρόπο της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σταθούμε στο πλευρό της, δείχνοντας την απεριόριστη ΑΓΑΠΗ και ΕΚΤΊΜΗΣΗ με την ψήφο μας.

Προσωπικά με έχει καταπλήξει η έντονη εκδηλώση Αγάπης των μαθητών της, τα " ΑΣΤΕΡΆΚΙΑ " της, όπως τους αποκαλεί και τα οποία όπως έχουν δηλώσει είναι στο πλευρό της στο Νέο της ξεκίνημα για την Περιφέρεια Κρήτης, χώρος στον οποίο θεωρούν, όχι μόνο αυτοί αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που τη γνωρίζουμε προσωπικά, ότι μπορεί να προσφέρει, και να συμβάλλει στο να πάει η Κρήτη μας ΜΠΡΟΣΤΆ…

Χαρακτηριστικές είναι οι μαντινάδες που έβγαλαν τόσο για την ίδια όσο και για τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, το Νέο, Δυναμικό και Ικανό παιδί που κατεβαίνει υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, και στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει…

" Αλέξανδρε είσαι ΤΥΧΕΡΌΣ Που έχεις την ΠΑΠΑΔΙΑ μας

Θα χεις και μας στο πλάι σου και έπειτα τα παιδιά μας…

Είσαστε νέοι, δυναμικοί

με όρεξη και Μεράκι

γι' αυτό και εμείς στην παπαδιά δίνουμε " ΨΗΦΑΛΑΚΙ "…

Η ΝΕΑ γενιά στο πλάι σας Θα βρίσκεται για πάντα

ΚΡΉΤΗ ΜΠΡΟΣΤΆ και ΔΥΝΑΤΆ Και μη ρωτάτε ΓΙΑΗΝΤΑ….

 ' Χρυσάνθη Σεληνιωτακη καλή επιτυχία….

Κρήτη ΜΠΡΟΣΤΆ καλή επιτυχία…

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ