"Συναντιόμαστε ξανά… "

Petite Perle 300×250

Άρθρο της Ειρήνης Αστρινάκη – Κανακάκη

Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου

Δήμου Μαλεβιζίου (Δ.Κ. Γαζίου)

Εάν ρωτήσουμε τους συμπολίτες μας τι σκέφτονται όταν ακούν τη λέξη δημοτικός σύμβουλος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαντήσουν "πολιτικός". Μα εμείς λέμε πως δεν είναι έτσι!

Δημοτικός σύμβουλος, Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτική συνδέονται αλλά δεν ταυτίζονται, για πολλούς λόγους.

Ο βασικότερος όλων όμως, είναι η εγγύτητα προς τον πολίτη, τις ανάγκες του και την καθημερινότητά του. Ο δημοτικός ή τοπικός σύμβουλος, ο τοπικός πρόεδρος, είναι ο συντοπίτης μας. Είναι ο γείτονάς μας, ο φίλος μας, ενίοτε ο συγγενής μας. Ένας άνθρωπος που εύκολα θα κληθεί να λογοδοτήσει, περισσότερο ακόμη και από τον τοπικό βουλευτή, επειδή ακριβώς είναι δίπλα μας.

Ένας άλλος λόγος, είναι η αμεσότητα και η ανάγκη για απόδοση έργου γρήγορα και αποτελεσματικά: αναλαμβάνοντας το ρίσκο της θετικής ή αρνητικής κριτικής στο έργο του, άλλοτε καλόπιστα και άλλοτε κακόπιστα.

Στην πρώτη φάση της διοικητικής μεταρρύθμισης των Δήμων της χώρας (τον λεγόμενο Καποδίστρια) όταν η τοπική αυτοδιοίκηση έκανε τα πρώτα βήματα ανασυγκρότησης, δοκίμασα τις δυνάμεις μου, θεωρώ με επιτυχία, αποκτώντας παράλληλα μία σημαντική εμπειρία. Σε εκείνη την 8ετία που ξεκίνησε το 1999, διετέλεσα πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, πρώτη πρόεδρος του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Γαζίου και αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Ύδρευσης, Αγροτικών Ιατρείων, έκδοσης αδειών καταστημάτων και έργων αυτεπιστασίας. Η θητεία μου έληξε το 2006 όπου και αποχώρησα για οικογενειακούς λόγους.

Στη σύγχρονη φάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα, πιστεύω ακράδαντα, ότι μπορώ και θέλω να συμμετέχω ξανά σε όσα μεταμορφώνουν το νέο διευρυμένο Δήμο μας, ώστε να συνεχίσω με όραμα και έργο, όσα αποτελούν προσωπικές, αλλά και ομαδικές επιλογές για τον τόπο μας.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του επιτυχημένου δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση, τη γνώση με τη φρεσκάδα, που αποτελεί μία ένωση παλαιοτέρων και έμπειρων αυτοδιοικητικών με νέους ανθρώπους που φέρνουν μαζί τους ενθουσιασμό και νέες ιδέες. Συμμετέχω και πάλι στα κοινά, διότι θεωρώ ότι διαθέτω πολύχρονη εμπειρία, γνώση, αποφασιστικότητα, δυναμισμό καθώς και την ικανότητα να συνθέτω και να οργανώνω αποτελεσματικά. Θεωρώ ότι είμαι αρκετά μεθοδική, συνεργάσιμη και παραγωγική.

Με τη βοήθεια των ψηφοφόρων του Δήμου Μαλεβιζίου, ελπίζω να καταφέρω μετά τις εκλογές να είμαι χρήσιμη και να φανώ αντάξια των προσδοκιών των συμπολιτών μου, από το μετερίζι του Δήμου μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας ώστε να… συναντηθούμε ξανά!!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ