Γονείς εφάρμοσαν vegan διατροφή στο βρέφος τους και εκείνο κινδύνευσε να πεθάνει από την πείνα

Petite Perle 300×250

Το δικαστήριο στη Σουηδία τιμώρησε με ποινή φυλάκισης τριών μηνών το ζευγάρι που εφάρμοζε vegan διατροφή στο βρέφος του και παραλίγο να πεθάνει από την πείνα.

Πιο αναλυτικά, ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση στο Γκέτεμποργκ είπε στους γονείς ότι η διατροφή του μικρού κοριτσιού, που είναι πλέον 18 μηνών, μόνο με μητρικό γάλα, καφέ ρύζι και πατάτες έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Πέρυσι τον Φεβρουάριο το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γιατροί μάλιστα ανέφεραν πως απείχε μόλις λίγες ώρες από τον θάνατο.

Όπως σημειώσε το ιατρικό πόρισμα η κατάσταση του κοριτσιού είχε προκληθεί από «παρατεταμένη ασιτία». Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν στην εφημερίδα The Local και επισήμαναν ότι «ήταν ό,τι χειρότερο έχουμε δει στο νοσοκομείο».

Σημειώνεται πως μετά την τρίμηνη νοσηλεία του το κορίτσι μεταφέρθηκε σε θετή οικογένεια με την θετή του μητέρα να καταθέτει στο δικαστήριο ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ανατριχιαστικές ήταν και οι περιγραφές στο δικαστήριο όπου αναφέρθηκε πως «Λόγω των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων, ότι η κόρη τους ήταν πολίτης του κόσμου, δεν την είχαν καταγράψει στο ληξιαρχείο, δεν την είχαν πάει σε παιδίατρο, δεν την είχαν ζυγίσει ή μετρήσει ποτέ, δεν της είχαν κάνει εμβόλιο» αναφερόταν στο έγγραφο.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 2 ή 3 χρόνια φυλακή για τους ανεύθυνους γονείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι γονείς καλούνται να πληρώσουν και αποζημίωση 5.600 ευρώ στην κόρη τους την οποία θα έχουν δικαίωμα να βλέπουν μόνο οχτώ εβδομάδες τον χρόνο και πάντα υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών.

https://www.dikaiologitika.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ