O στόχος του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλη Χουστουλάκη
Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μαλεβιζίου αποτελεί βασικό στόχο για τον επικεφαλής της Μιχάλη Χουστουλάκη καθώς, όπως τονίζει, με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.
Μιλώντας στη “Φωνή του Μαλεβιζίου” ο κ. Χουστουλάκης, παρουσιάζει τις προτεραιότητες της παράταξης του, που σχετίζονται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μαλεβίζι τα οποία έχουν αποκτήσει χρονίζοντα χαρακτήρα.
Επίσης παρουσιάζει ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής και τα κριτήρια που πρέπει να έχουν κατά νου όλοι οι ψηφοφόροι, πριν προσέλθουν στις κάλπες για να ορίσουν το μέλλον τους.
Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών στο Δήμο Μαλεβιζίου;
«Το διακύβευμα δεν είναι άλλο από το πόσο ενισχυμένη θα βγει η Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι η μόνη δύναμη που δεν θα χαραμίσει την ψήφο σε παζάρια και συναλλαγές, καρέκλες και συμφέροντα.
Στο Δήμο Μαλεβιζίου κατεβαίνουν και άλλοι 3 συνδυασμοί. Με ή χωρίς κομματική στήριξη δεν έχει σημασία.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι σύμβουλοι όμως προέρχονται από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μας έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση, ενώ μέσα από την εκλογή τους εξυπηρετούνται και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Καταλαβαίνει κανείς πως δεν συγκρούονται διαφορετικά σχέδια για το Δήμο, αλλά δύο. Το ένα που εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση με θέσεις που αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, γι’ αυτό και η πραγματοποίησή του απαιτεί σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ και την κυβέρνηση.
Το άλλο σχέδιο, που υπηρετούν τα υπόλοιπα, πέρα από τα κομπρεμί και τις καρέκλες, είναι η διαχείριση μέσα από μεγάλες συγκλίσεις και μικρές αντιθέσεις της μετεκλογικής βαρβαρότητας που καλούνται οι δήμοι να υλοποιήσουν».
Η δημοτική Αρχή πρέπει να είναι δίπλα στους πολίτες
Ποιες θεωρείτε πως πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για το Δήμο την επόμενη ημέρα των εκλογών;
«Οι προτεραιότητες που εμείς βάζουμε είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο σύνολο τους, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών, της νεολαίας και όχι το πώς θα διευκολύνουμε τις επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος του λαού.
Η δημοτική Αρχή πρέπει να είναι δίπλα στο λαό και να διεκδικεί ό,τι αφορά την καθημερινότητα του. Για παράδειγμα δεν μπορεί ένα δήμαρχος να υποστηρίζει ότι η ανεργία ή οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι δημότες του, δεν είναι αρμοδιότητα του. Να μην ξεχνάμε ότι οι Δήμοι, ανάμεσα τους και ο δικός μας, ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν τις ελαστικές μορφές εργασίες, πχ, τα κοινωφελή προγράμματα. Οι Δήμοι όμως πρέπει να αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και όχι να τις υιοθετούν και από πάνω.
Επίσης αντί να βοηθά το κεντρικό κράτος στη φοροληστεία των δημοτών, θα πρέπει να απαιτεί τα χρήματα που του οφείλει από τους φόρους και να τα χρησιμοποιεί για έργα, όπως για παράδειγμα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης.
Άμεσα η ΔΕΥΑΜ πρέπει να γίνει υπηρεσία του Δήμου και να προχωρήσει σε δραστική μείωση των τιμολογίων του νερού, ενώ ταυτόχρονα να επιβάλει και να απαιτήσει άμεσα την καταβολή των χρεών που οφείλουν μεγαλοεπιχειρήσεις και ξενοδοχεία. Αναγκαία είναι επίσης η άμεση επέκταση και εφαρμογή του σχεδίου πόλης σε όλη την επικράτεια του Μαλεβιζίου.
Επιπλέον υγεία και εκπαίδευση βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων. Και τα δυο πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν. Κέντρα Υγείας στελεχωμένα με όλο το απαραίτητο προσωπικό, σύγχρονα ασφαλή σχολεία, βρεφικοί σταθμοί, υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης και φυσικά έργα, υποδομές ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού.
Αυτά δεν καλύπτουν δευτερεύουσες ανάγκες του ανθρώπου, είναι αναγκαία για την ολόπλευρη ανάπτυξη του, για να ζει τη ζωή του με χαρά και όχι απλά να επιβιώνει».
Τα ζητήματα του Μαλεβιζίου είναι πολλά
Έχοντας ολοκληρώσει την προεκλογική σας εκστρατεία και επισκεπτόμενος διάφορες περιοχές του Δήμου τι είδατε, σε τι συμπεράσματα καταλήξατε ως προς τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Μαλεβίζι;
«Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Μαλεβίζι είναι παρά πολλά, θα σταθούμε σε μερικά από αυτά. Να πούμε πρώτα για τα αυθαίρετα, καθώς ο Δήμος μας κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος που βρίσκεται σε ομηρία, που τον κυνηγάνε και τον εκβιάζουν με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα αυθαίρετα. Προβληματίζεται για το ποια θα είναι η κατάληξη αφού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει, φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του. Όμως νιώθει και αδικημένος γιατί έχει πληρώσει τόσα πρόστιμα που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το κόστος μιας άδειας.
Επιπλέον ο Δήμος, ο οποίος έχει ευθύνη που δεν έκανε σχέδια πόλης, τόσα χρόνια συντάσσεται με τους αντιλαϊκούς νόμους αντί να μπει μπροστά στους αγώνες που εξελίσσονται για την κατάργηση των νόμων και την απαλλαγή από τα πρόστιμα στη λαϊκή κατοικία. Το θέμα των Λινοπεραμάτων είναι επίσης ένα μεγάλο θέμα. Οι ρυπογόνες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις δεν απομακρύνονται και οι δημότες αναρωτιούνται γιατί. Η δημοτική Αρχή του κ. Μαμουλάκη στήνει επιτροπές αγώνα για τα μάτια, επιδίδεται σε έναν ατελείωτο χαρτοπόλεμο και δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την απομάκρυνση τους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. ‘Όλα αυτά βέβαια συνδέονται με την ηλεκτρική Διασύνδεση και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Καταλήγουμε πάλι στο συμπέρασμα ότι όλα γίνονται για τις επενδύσεις και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος της υγείας των δημοτών αλλά και της δημόσιας γης που θα έπρεπε να αποδοθεί στο λαό. Όλη η περιοχή από Ξηροπόταμο έως Παλαιόκαστρο πρέπει να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού σε άθληση, ψυχαγωγία, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες.
Υπάρχουν βέβαια και προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των δημοτών και για τα οποία διαμαρτύρονται συνέχεια.
Αισθάνονται σαν ιθαγενείς που τους προσφέρουν καθρεφτάκια, όταν τους λένε για φωτισμούς LED και ποδηλατοδρόμους, ενώ δεν υπάρχουν δρόμοι και φανάρια να διευκολύνουν την κυκλοφορία, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα και γενικά ποιοτικοί χώροι αναψυχής και αθλητισμού. Τι να πούμε και για τα σχολεία, το οποίο είναι ολόκληρο κεφάλαιο. Υπάρχουν σχολεία ακατάλληλα και σχολεία δίπλα στη θάλασσα που κινδυνεύουν από σεισμούς και άλλα φυσικά φαινόμενα. Τα έργα υποδομών προστασίας είναι ανύπαρκτα».
Ποια είναι η εκλογική σας στόχευση στο Δήμο Μαλεβιζίου;
«Στόχος μας, όπως προανέφερα, είναι να βγει όσο πιο ενισχυμένη γίνεται η “Λαϊκή Συσπείρωση” για να υπάρχει στο δήμο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Εμείς όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά στους αγώνες και να υπερασπιζόμαστε τα δίκια του λαού. Ως “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”, ως το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο, μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια γιατί σταθήκαμε ως εκλεγμένοι πάντα στο πλευρό του, στους αγώνες του, δώσαμε δύναμη και ελπίδα να παλέψει κόντρα στη λογική των χαμηλών απαιτήσεων και των διαρκών θυσιών».
Κριτήρια
Με βάση ποια κριτήρια πρέπει να ψηφίσουν οι δημότες στις 26 Μαΐου;
«Ο λαός να ψηφίσει με βάση τις ανάγκες του και τα δικά του συμφέροντα. Ο Μαλεβιζιώτικος λαός να μην συνταχθεί με το “όραμα” του κάθε υποψήφιου δημάρχου, περιφερειάρχη και των μεγαλοεπιχειρηματιών που αποδεδειγμένα τους στηρίζουν, αλλά να υποστηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση να βάλει πλώρη για την εκπλήρωση των δικών του προσδοκιών και ονείρων, για μια όμορφη και αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένεια του.
Οι Δήμοι πια όχι μόνο υποστηρίζουν, αλλά και πολλές φορές πρωτοστατούν στην εφαρμογή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής από όπου και αν προέρχεται: κυβέρνηση, Περιφέρεια, ΕΕ. Εδώ δε χωράνε συγγενείς, γνωστοί και φίλοι που μπορεί να έχει ο καθένας σε διάφορα δημοτικά ψηφοδέλτια.
Ο λαός μας χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση γιατί μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, θα αποσπάσουμε κατακτήσεις και θα επιστρέψει η αισιοδοξία.
Για να κοπεί ο αέρας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και να μην επιτρέψουμε άλλο να μας διαλύσει η λογική του λιγότερο κακού, γιατί πάντα είναι κακό και πάντα μεγαλύτερο».



