Κάλεσμα «ψυχής» για το Μαλεβίζι μας…

Petite Perle 300×250

Λίγα 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μάη, βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία: Να αλλάξει ο τόπος μας σελίδα και να μπει σε μια νέα τροχιά Ανάπτυξης από τη μια άκρη του Δήμου μας ως την άλλη.

Το Μαλεβίζι είναι ο τόπος που αγαπώ και δραστηριοποιούμαι, όντας γέννημα – θρέμμα των Καλεσσών. Ένα χωριό με μεγάλη δυναμική και προοπτικές, το οποίο ως σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει τη θέση που του αξίζει.

Μιλώντας ως ένας νέος οικογενειάρχης- πατέρας δύο παιδιών- που μένει στα Καλέσσα, ένας επιχειρηματίας που έχει την έδρα της επιχείρησής του σε αυτό το χωριό, διαπιστώνω καθημερινά πόσες ευκαιρίες έχουν πάει χαμένες. Ευκαιρίες για να δούμε στα Καλέσσα, αλλαγές δομικές.

Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τη φυσιογνωμία του χωριού (π.χ. με την ανάπλαση του οικισμού και την αξιοποίηση της ιστορίας του), με την συμμετοχή και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και με τη γενικότερη εξωστρέφεια του τόπου.

Μέλημα μου είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και οι προοπτικές, ώστε να μείνουν οι νέοι στα χωριά μας, χωρίς να αναγκαστούν να προστεθούν στους 500.000 νέους που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα εγώ, όπως και όλοι οι νέοι γονείς να δούμε τα παιδιά μας να αναζητούν την τύχη τους αλλού, αφού στη χώρα μας δεν τους δίνεται η ευκαιρία να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν.

Τα στοιχεία φανερώνουν την «πληγή» για την ελληνική κοινωνία: 50 δις ευρώ είναι η συνεισφορά των νέων αυτών στα κράτη όπου δραστηριοποιούνται. 13 δις ευρώ είναι τα χρήματα που καταβάλλουν φορολογικά στις χώρες του εξωτερικού και την ίδια στιγμή στο ελληνικό κράτος η εκπαίδευση τους έχει στοιχίσει 8 δις ευρώ!

Ο αγώνας που δίνω ο ίδιος προσωπικά για τα Καλέσσα, αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από τα πεπραγμένα και τη δράση μου, όπως το γεγονός ότι το όνομα «Καλέσσα» ταξιδεύει σε πάνω από 45 χώρες του εξωτερικού, μέσα από τις ετικέτες των προϊόντων της οικογενειακής μας εταιρείας που ξεκίνησε από τα Καλέσσα και της οποίας ηγούμαι.

Επιθυμία, ελπίδα και στόχος μου είναι αυτός ο τόπος να αναδειχθεί και να προοδεύσει.

Τον ίδιο στόχο όμως, έχω θέσει τόσο εγώ, όσο και ο Μενέλαος Μποκέας μαζί με όλα τα μέλη του Συνδυασμού «Το Μαλεβίζι μπορεί» για να έρθει αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης σε όλο το Μαλεβίζι.

O τόπος μας, είναι ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους πανελλαδικά, με πάρα πολλές δυνατότητες και προοπτικές. Ένας Δήμος που έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει πρότυπο.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να καταρτισθεί και να υλοποιηθεί ένας οργανωμένος και ρεαλιστικός σχεδιασμός, με σκοπό τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει την ταχύτητα που επιβάλλεται. Να προλάβει τις εξελίξεις και να αναπτυχθεί, μέσα από ένα πλάνο καθετοποιημένο που θα περιλαμβάνει τα ζωτικής σημασίας θέματα, πολλά από τα οποία βλέπουμε ότι ως σήμερα μένουν άλυτα.

Δέσμευση προσωπική μου είναι πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, με την επαγγελματική μου εμπειρία και τη Γνώση μου, σε συνεργασία με τη Χρύσα Λυρώνη, τη Μαρία Μανιαδή και το τοπικό Συμβούλιο των Καλεσσών το οποίο απαρτίζεται από ανθρώπους ιδιαίτερα αξιόλογους- νέους και έμπειρους – καταξιωμένους,  προκειμένου να δούμε όλοι μας, τα Καλέσσα και φυσικά όλα τα χωριά του Δήμου να γίνουν «ενεργά κύτταρα» της κοινωνίας μας, να πρωταγωνιστούν και όχι να είναι κομπάρσοι.

Για αυτό σας καλώ στις 26 Μαΐου να ψηφίσετε, όχι με βάση τις προσωπικές σχέσεις και τις πιέσεις, αλλά με γνώμονα το Κοινό καλό και με την ψήφο σας μας δώσετε τη δύναμη να υλοποιήσουμε το όραμα μας για το Μαλεβίζι που τόσο αγαπάμε.

Μιχάλης Αλμπαντάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ