Πόπη Θραψανιωτάκη: «Το κοινά είναι μεράκι»

Petite Perle 300×250

Η απερχόμενη πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κεραμουτσίου και εκ νέου υποψήφια στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της περιοχής, Πόπη Θραψανιωτάκη είναι η μοναδική γυναίκα πρόεδρος στο Μαλεβίζι, που τίμησε επάξια τη θέση αυτή.

Όπως δηλώνει η ίδια η «πραγματική ενασχόληση με τα κοινά προϋποθέτει αγώνα. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά του τόπου αποτελεί "μεράκι" και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Η αγάπη για τον τόπο μου και η αγωνία για την ανάπτυξη της περιοχής μας είναι μεγάλη».

Τα βασικά έργα που δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της, είναι ο βιολογικός καθαρισμός και τα δίκτυα, η παιδική χαρά στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού, το οποίο παράλληλα αναβαθμίστηκε κτηριακά. Αγοράστηκαν δύο οικόπεδα, αυτό που περιλαμβάνει το φρούριο, καθώς και η φάμπρικα, της οικογένειας του Ηρακλή Κοκκινίδη.

Έχουν γίνει πλακοστρώσεις σε δύο εκκλησίες του χωριού, στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην Παναγία. Μέρος της κεντρικής πλατείας ανακαινίστηκε ριζικά, ενώ εγκαταστάθηκαν νέα δίκτυα ομβρίων και τοποθετήθηκαν σχάρες. Προσεχώς, είναι στα σχέδια η αγορά οικοπέδου και η τοποθέτηση σε αυτό δεξαμενής χωρητικότητας 150 κυβικών, καθώς και η συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Κεραμούτσι-Καβροχώρι, έργο που έχει δημοπρατηθεί.

Ο πήχης συνεχίζει να είναι ψηλά. «Στόχος μου είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη του τόπου μου (πολεοδομική ανάπτυξη και ανάπλαση) και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της αγροτικής οδοποιϊας κλπ. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της φάμπρικας Κοκκινίδη σε μουσείο και η ανάδειξη του ιστορικού φρουρίου castel Malvicimo, αποτελούν έργα με μεγάλη σημασία και βρίσκονται σε προτεραιότητα. Επιπλέον, ένα σημαντικό αρδευτικό έργο είναι ο ταμιευτήρας νερού που θα προσφέρει επάρκεια στις καλλιέργειες των αγροτών».

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις εκλογές κατόπιν επιθυμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων στο Κεραμούτσι, συγκροτήθηκε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ